Klubben rasar på Twitter efter Sylvegårds matchstraff

Marcus Sylvegård fick matchstraff för Malmö mot Djurgården

Publicerad 2018-09-29

Vid likaläge 2–2 i den tredje perioden hamnade Marcus Sylvegård i gruff med Djurgårdare.

Situationen mynnade ut i ett matchstraff för talangen som från omklädningsrummet fick se storebror Emil bli matchvinnare.

– Han uttryckte sig sexistiskt – det var rätt grovt, säger domare Morgan Johansson till KVP.

Storebror Emil är i SHL-sammanghang en spelare som brukar reta gallfeber på motståndarspelare.

I dag var det lillebror Marcus Sylvegård, 19, som ett par minuter in i den tredje perioden störtade på mål och därefter hamnade i gruff med Jacob Josefson.

Situationen slutade med att domare Mikael Holm och Morgan Johansson dömde matchstraff för 19-åringen medan Josefson kom undan med 2+2 minuter för roughing.

Sexistiskt

Straffet på Sylvegård berodde på osportsligt uppträdande och när Sylvegård gled av isen slog han i frustration mot plexiglaset innan åkte ut mot omklädningsrummet.

På Twitter reagerade Redhawks kraftigt på utvisningen.

”Ett helt orimligt matchstraff för Marcus Sylvegård”, skriver de.

Efteråt avslöjade domare Morgan Johansson vad som var anledningen till bedömningen.

– Han uttryckte sig sexistiskt. Då är det match penalty som gäller, säger han till Kvällsposten.

Domaren menar att kommentaren var riktad mot Jacob Josefson och att det inte var något snack om att skicka Sylvegård av banan.

- Det var mot Djurgårdsspelaren. Och det var rätt grovt.

Gjorde mål i matchen

Då stod det 2–2 i matchen efter att just Marcus Sylvegård gjort det senaste målet i matchen.

Efter att hemmalaget rett ut det numerära underläget kunde sedan Niklas Arell sätta Redhawks i ledning, men det räckte ändå inte till en seger.

Daniel Brodin kvitterade med åtta minuter kvar och för femte matchen i rad (!) slutade mötet mellan dessa lag 3–3 efter ordinarie speltid.

I straffavgörandet avgjorde sedan storebror Emil Sylvegård med den avgörande straffen.