Gav böter till polisbil - trots blinkande blåljus

Av: Clara Öhrn

Publicerad:
Uppdaterad:
P-vakten lappade polisbil på utryckning.
Foto: Johan Nilsson / TT
P-vakten lappade polisbil på utryckning.

Parkering

Blinkande blåljus var inget som stoppade p-vakten från att lappa en felparkerad polisbil.
”Har inte gjort något fel” menar parkeringsbolagets VD, skriver Ekstra bladet.

Inte ens polisen går säkert när det kommer till parkeringsböter. Det fick polisen i Espergærde, i Danmark erfara i söndags.

En patrull letade efter ägaren till en bil som blockerade andra bilister från att komma fram och hade parkerat sin polisbil på en parkeringsplats utanför en pizzeria. För att tydligt visa att de var i tjänst hade de slagit på blåljusen.

Fick 750 kronor i böter

Poliserna hann vara borta i knappt tre minuter innan de kom tillbaka. Till deras stora förvåning hade parkeringsvakten i området jobbat effektivt och hunnit lappa deras bil med en p-bot på 750 danska kronor.

Polisen i Nordsjälland riktar nu kritik mot parkeringsbolaget och poängterar i ett uttalande att poliser på utryckning får parkera var som helst.

Enligt Ekstra bladet gjorde parkeringsvakten bedömningen att poliserna inte behövdes i området. Nu backas vakten upp av parkeringsbolagets VD Dennis Balswel.

– Inspektören försäkrade att polisen inte var på pizzerian och att de inte gick att hitta i närheten. Medarbetaren har därför inte gjort något som bryter mot våra regler. Men när vi hörde polisens uttalande avskrev vi omedelbart böterna, säger han till Helsingør Dagblad.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM MIN BIL