Publicerad:

Vill du inte ge tiggaren pengar så slipper du

Replik från L i Jönköping om tiggeriförbud

Publicerad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

I vårt svenska samhälle är vi fria att fatta egna beslut. Så jag kan ju faktiskt gå förbi den som tigger utan att ge något, skriver Bertil Rylner.
Foto: TT
I vårt svenska samhälle är vi fria att fatta egna beslut. Så jag kan ju faktiskt gå förbi den som tigger utan att ge något, skriver Bertil Rylner.

REPLIK. Carl-Johan Lundberg argumenterar i sin debattartikel för att det är rätt med ett förbud mot tiggeri. Det håller jag inte med om. Tiggeriet i sig löser naturligtvis inte huvudproblemet för dessa människor. Det är vi däremot helt överens om.

Jag har ett annat förslag som är betydligt bättre och fungerar effektivare utan att ett nytt förbud införs. Vi har ju förbud så det räcker.

Varför inte lyfta fram att i vårt svenska samhälle är vi fria att fatta egna beslut. Så jag kan ju faktiskt gå förbi den som tigger utan att ge något. Det finns inget som säger att jag måste ge. Det är helt frivilligt. Jag tycker dock att det ska vara tillåtet för den som vill ge något. Vi lever ju i ett demokratiskt samhälle och friheten är viktig för oss alla.

Vi kan ju faktiskt inte heller förbjuda någon att be om hjälp.

Och visst är det ju också ganska givet att den som tigger är där andra människor rör sig. Så gör vi också i våra individuella engagemang bland annat i föreningar när vi aktivt försöker få människor att ge en gåva till något som är angeläget. Ska också det vara förbjudet?


Bertil Rylner, Ersättare i Kommunfullmäktige Jönköping (L)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en replik. Läs hela debatten här:

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: