Debatt

Vad gör ni för vår trygghet, Slottner?

Vänsterkvinnor i Rågsved i replik om otryggheten i förorterna till KD

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Överfallsvåldtäkter är en fråga om ett kvinnohat som finns såväl i Rågsved som på Östermalm. Vi tror därför att det är förebyggande arbete, feminism och arbete mot diskriminering som är lösningen på problemet, skriver Vänsterkvinnor i Rågsved.
Överfallsvåldtäkter är en fråga om ett kvinnohat som finns såväl i Rågsved som på Östermalm. Vi tror därför att det är förebyggande arbete, feminism och arbete mot diskriminering som är lösningen på problemet, skriver Vänsterkvinnor i Rågsved.

DEBATT

I en artikel i Aftonbladet den 4/9 anklagar trygghetsborgarrådet Erik Slottner (KD) Vänsterpartiet för att inte vilja ta tag i problemen med otrygghet i förorterna.

Hur ser det då ut här i Rågsved? Och vilka politiker driver vilka frågor?

Under denna mandatperiod har den blågröna majoriteten lagt flera förslag som minskar det förebyggande arbetet. Stora nedskärningar i barn-, fritid- och kulturbudgeten medförde hot mot fritidsverksamheten i Rågdalens Parklek och fritidsgården. Skattesänkarpolitik gynnar inte ytterområden med låg socioekonomisk status.

Vänsterpartiet har en aktiv lokalpolitik i Rågsved. Vi driver förslaget att köpa tillbaka Rågsveds Centrum, för att kunna utveckla, öka trivsel och trygghet. Vi vill ha lånecyklar och bygga ut busstrafiken i området (som de blågröna skurit ned kvällstid) för att underlätta att ta sig hem på ett tryggt sätt. Vi vill ha en ungdomsmottagning, fler fältassistenter och mer uppsökande verksamhet, mer kulturverksamhet, fler mötesplatser, stöd till kulturverksamhet lokalt, och satsningar på skolan. Vi vill ha en politik för människorna som bor här.

I Rågsved finns ett starkt engagemang för vårt lokalområde. V:s politik vill stärka Rågsvedsborna, Vi vill finnas i vardagen och lyssna på människor i vårt fina område. Företrädare för V och S har på olika sätt deltagit i och stöttat de civila initiativ som tagits för att öka tryggheten i Rågsved. Men var är ni om natten i Rågsved, Erik Slottner? Vi såg inte KD här ens i valrörelsen.

Överfallsvåldtäkter är en fråga om ett kvinnohat som finns såväl i Rågsved som på Östermalm. Vi tror därför att det är förebyggande arbete, feminism och arbete mot diskriminering som är lösningen på problemet, snarare än väktare eller integration av en patriarkal kultur i en annan.


Vänsterkvinnor i Rågsved
Christina Ahlzén
Malin Furöstam
Cicci Herrström
Rosa Lundmark


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en replik. Läs hela debatten här

Publisert:

Aftonbladet

/

Debatt

/

Erik Slottner

LÄS VIDARE

DEBATT Kvinnors otrygghet är en nationell kris – nu

ÄMNEN I ARTIKELN

Erik Slottner

Rågsved

Vänsterpartiet

Välfärd

Otrygghet