Tydligt att S inte bryr sig om arbetstagare

Replik från SD om rollen som ”arbetarparti”

Publicerad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Att S gett upp sitt engagemang för svenska löntagare är numera ett vedertaget faktum. Det är också sannolikt med anledning av detta som man nu i sedvanlig anda försöker blanda bort korten och flytta fokus från sina egna misslyckanden. Replik från Magnus Persson och Ann-Christine From Utterstedt, SD.
Foto: GETTY
Att S gett upp sitt engagemang för svenska löntagare är numera ett vedertaget faktum. Det är också sannolikt med anledning av detta som man nu i sedvanlig anda försöker blanda bort korten och flytta fokus från sina egna misslyckanden. Replik från Magnus Persson och Ann-Christine From Utterstedt, SD.

DEBATT

REPLIK. Att Socialdemokraterna gett upp sitt engagemang för svenska löntagare är numera något av ett vedertaget faktum. Det är också sannolikt med anledning av detta som man nu i sedvanlig anda försöker blanda bort korten och flytta fokus från sina egna misslyckanden.

Sverigedemokraterna förespråkar mycket riktigt en förstatligad A-kassa. Detta då vi vill se en avgiftsfri A-kassa som är tillgänglig för alla, och som i stället solidariskt finansieras via skattesedeln. Detta då vi anser att A-kassan är en så pass central del av Sveriges sociala skyddsnät att det inte ska behöva vara en klassfråga.

Av samma anledning vill vi även se att staten tar över ansvaret för de regionala skyddsombuden. En trygg och bra arbetsmiljö ska inte enbart vara förbehållet vissa, utan bör vara en garanti för alla löntagare – oavsett partibok.

Detta är inte minst aktuellt i tider då Tommy Wreeths eget fackförbund har som rutin att utesluta medlemmar om de röstar på fel parti, vilket tingsrätten även betraktar som regelvidrigt. Inte heller Tobias Baudins förbund Kommunal tillåter aktiva Sverigedemokrater som medlemmar. Hur rimmar egentligen detta med att ”representera alla medlemmar, oavsett bakgrund”?

Det har de senaste åren blivit något av ett signum för Socialdemokraterna att fara med osanning och fulspel i stället för att diskutera den faktiska verkligheten. Faktum är att Sverigedemokraterna gör långt större satsningar på välfärden än vad Socialdemokraterna gör. Detta vill dock Hultqvist med flera inte prata om.

Vår utgångspunkt är och kommer alltid att vara att prioritera svenska folket först. Detta till skillnad från just Socialdemokraterna som alldeles nyligen valde att ge bort 150 miljarder av svenska skattebetalares pengar till andra länder.

Detta samtidigt som många svenska pensionärer knappt har råd med mediciner eller mat för dagen, vi har en akut kris inom vården, polisbrist, en skola i kaos och en underfinansierad infrastruktur. Det är inget annat än ett hån mot det svenska folket.

Socialdemokraterna har även de senaste åren sålt ut den svenska modellen till Bryssel, öppnat upp för marknadshyror samt låtit de liberala partierna diktera reformeringen av LAS (lagen om anställningsskydd). Ett fullkomligt vansinnigt agerande som står i stark kontrast till det forna arbetarpartiets påstådda hållning om att stå på löntagarnas sida.

Skälet till att Socialdemokraterna tappar i stöd val efter val är uppenbart; man har gång på gång gjort det tydligt att man inte längre prioriterar välfärden för svenska folket.


Magnus Persson, byggnadsarbetare och ledamot i Arbetsmarknadsutskottet (SD)
Ann-Christine From Utterstedt, ledamot i Arbetsmarknadsutskottet (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publicerad:

LÄS VIDARE