Nej, skitsnacket hör inte hemma på isen

Daniel Rahimi: Vi måste skapa en ny manlighet

Publicerad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Ungdomar  ser upp till oss spelare och tar efter. Därför är det avgörande hur vi vuxna snackar om och med varandra, skriver Daniel Rahimi, hockeyspelare i Växjö Lakers.
Foto: PELLE BÖRJESSON
Ungdomar ser upp till oss spelare och tar efter. Därför är det avgörande hur vi vuxna snackar om och med varandra, skriver Daniel Rahimi, hockeyspelare i Växjö Lakers.

DEBATT

DEBATT. Bögjävel. Fitta. Horunge. De orden behöver ingen förklaring. Ändå hör jag dem. Skitsnacket hör inte hemma på isen, inte i omklädningsrummet och aldrig inom hockeyn.

Locker Room Talk utbildar våra ungdomar för att se till att de blir bra förebilder för nästa generation. Vi har ett tydligt mål: stoppa skitsnacket för att skapa en ny manlighet. 

Tillsammans med Tre Kronors guldkapten, och NHL-stjärnan, Mikael Backlund har vi skickat en utmaning till SHL. 
Under kvällen innan matchstart kommer Leo, spelare i U14 och ambassadör för Locker Room Talk, berätta om hur han vill att hans förebilder ska vara på och utanför isen.

Det är avgörande, hur vi snackar om och med varandra. Framför allt när ungdomar – runtom i landet – ser upp till oss spelare och tar efter. Oavsett vad vi gör. Därför uppmanar vi alla lag i SHL att anta utmaningen om att inleda en match på samma sätt. 

Efter kvällens match kommer vi passa över pucken till Djurgården. Som i sin tur följer efter. Och på den vägen är det. Klubb efter klubb. Match efter match. Från Växjö i Kronoberg och ut i hela Sverige.

Det är nu det gäller att ta första steget. Vi är redo för att stoppa skitsnacket. Är ni?


Daniel Rahimi tillsammans med Växjö Lakers 


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publicerad: