S, ni har raserat skolans likvärdighet

Slutreplik från SD om förtrycket av barn i våra skolor

Publicerad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Vi är i dag eniga om ett stopp för konfessionella friskolor, SD:s förslag angående detta kom dock långt innan Socialdemokraterna förde in förslaget i sin politik, skriver Patrick Reslow, Robert Stenkvist, Michael Rubbestad och Jörgen Grubb (SD).
Foto: TT
Vi är i dag eniga om ett stopp för konfessionella friskolor, SD:s förslag angående detta kom dock långt innan Socialdemokraterna förde in förslaget i sin politik, skriver Patrick Reslow, Robert Stenkvist, Michael Rubbestad och Jörgen Grubb (SD).

SLUTREPLIK. Det är föga förvånande att Socialdemokraterna inte jublar över vårt förslag om att förbjuda slöja i för- och grundskolan, vilket man borde göra om man vill anse sig vara ett parti som står för jämställdhet.

Än mer märkligt blir det när S försöker sälja in idéer för att skapa likvärdighet i skolan, en likvärdighet man själv under många år varit högst delaktig i att rasera.

De har också under många år bedrivit en ansvarslös invandringspolitik och ur detta har segregationen ökat lavinartat. Dessutom har deras kommunalisering av skolan ökat ojämlikheten. Att sedan komma med förslag för att rätta till detta, kunde varit hedervärt om man samtidigt erkänt sina misstag. Nu går man en annan väg och lägger fram förslag som har sitt ursprung i vår politik.

Vi är i dag eniga om ett stopp för konfessionella friskolor, SD:s förslag angående detta kom dock långt innan Socialdemokraterna förde in förslaget i sin politik.

I dagens Sverige utgör skolvalet en väg framåt för många ambitiösa elever i utsatta områden, en nog så viktig funktion. En jämlik skola skall vi uppnå främst genom att göra eftersatta skolor bättre.

Det märkligaste av allt är att författarna föreslår att skolpersonal måste vara utbildade i hedersproblematik. Vi kan debattera många frågor ur skilda vinklar, men att SD var först av alla partier med förslaget att skolpersonal i utsatta områden skall erbjudas utbildning i hedersproblematik kan det inte råda något tvivel om, det är glasklart.

Patrick Reslow, riksdagsledamot i utbildningsutskottet (SD)
Robert Stenkvist, riksdagsledamot i utbildningsutskottet (SD)
Michael Rubbestad, riksdagsledamot i utbildningsutskottet (SD)
Jörgen Grubb, riksdagsledamot i utbildningsutskottet (SD)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en slutreplik. Läs hela debatten här

Publicerad:

LÄS VIDARE