Landsbygden utarmas, rika får billig städhjälp

Debattören: Centraliseringspolitiken är cementerad i den storstadsfixerade riksdagen

Publicerad:
Uppdaterad:

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Det är dags att vakna svenska folket. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet står inte längre för ett jämlikt och rättvist Sverige. Man utarmar landsbygden och satsar hellre på att rika ska få billigare städhjälp, skriver Landsbygdspartiet.
Foto: TT / GETTY
Det är dags att vakna svenska folket. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet står inte längre för ett jämlikt och rättvist Sverige. Man utarmar landsbygden och satsar hellre på att rika ska få billigare städhjälp, skriver Landsbygdspartiet.

DEBATT

DEBATT. Det kokar i Sverige, men det är inte sommarhettan som åsyftas, utan det missnöje med misshandeln av landsbygden som växer fram i en allt starkare ström.

Bensinupproret 2.0, Katarina Östholms träffsäkra krönikor om det urbanas utarmning av landsbygden, Malin Ackermans kamp för en levande landsbygd, En vanlig svensk arbetare, Karl Gustav Nilsson, som gjort viral succé med sina klokheter, Terese Bengards insiktsfulla inlägg genom hela Sverige ska leva, med mera. Det är många som vet vad som är fel och som belyser det på ett både målande, sakligt och genomtänkt sätt.

Ni gör ett fantastiskt jobb och ger oss hopp om att snart vänder det. Men tyvärr räcker det inte, hur rätt ni än har.

Makthavarna sitter i Stockholm och landsbygdens villkor hamnar långt långt ner på deras lista över prioriteringar. Om de ens förstår och har någon ambition överhuvudtaget att rätta till alla orättvisor som deras politik åsamkar landsbygden.

Klimatet räddas inte av att man belägger ett av Europas mest glesbefolkade land med världens högsta bränsleskatter. Vår skog på den svenska landsbygden, äter dessutom upp all den koldioxid som våra fordon på landsbygden släpper ut, flera gånger om.

Värre är det för den urbana befolkningen, där man inom stadsgränsen, trots kollektivtrafikens täthet, åker massor med bil, men knappt har någon växtlighet alls som tar upp koldioxiden man släpper ut. Återigen tvingas landsbygden betala städernas nota.

Skolor, BB, äldreboenden läggs ner. Stordriftstänket och centraliseringspolitiken är så cementerat i den storstadsfixerade riksdagen att inte ens världens största bilningsmaskin skulle kunna hacka sönder det.

Det finns så otroligt få landsbygdskämpar kvar i riksdagen, då samtliga partier i realiteten bedriver samma typ av politik beträffande den svenska landsbygden. En politik som består av att krama ur varenda resurs och krona, och sen skicka tillbaka lite smulor för att ge sken av att man "stödjer" den efterblivna landsbygden.

Det är dags att vakna svenska folket. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet står inte längre för ett jämlikt och rättvist Sverige. Man utarmar landsbygden och satsar hellre på att rika ska få billigare städhjälp. Ändå är nästan hela Norrland helrött!

Borgarna säljer ut all allmännytta de kan och tänker inte på konsekvenserna när det blir många mil till närmaste service. SD skyller allt på invandringen, men Sverige har utarmat sin landsbygd under alla år, oavsett mängden invandrare. C har blivit så nyliberala på riksplanet att de tagit över storstadspartiet L nästan helt.

Det finns tyvärr bara ett språk som Sveriges etablerade partier förstår och det är maktspråket. Hota deras makt är det enda sättet att få till förändring. I dag finns hotet. Det är än så länge ganska litet, men dock etablerat i 12 av Sveriges kommunfullmäktige.

Vi har en stark riksorganisation och ett genomtänkt partiprogram som tilltalar de flesta sunt tänkande medborgare. Vi heter Landsbygdspartiet oberoende och vi har genom idogt ideellt arbete byggt upp denna gräsrotsorganisation som nu är redo att ta fighten med landsbygdsdödarpartierna.

Så alla ni kloka debattörer, krönikörer, Youtubes, influencers, likt de som nämndes inledningsvis. Ni gör ett underbart jobb, men det räcker inte, då de som beslutar enbart förstår maktens språk. Hjälp oss hota deras maktpositioner, så ska vi se till att förändra så den livskraftiga svenska landsbygden får möjlighet att blomstra igen.


För Landsbygdspartiet oberoende
Claes Littorin, Knutby
Stefan Torssell, Gamleby
Magnus Malmsten, Norrtälje
Hans Boström, Hallen
Nils Erik Grönvall, Svalöv
Åke Karlsson, Kolmården
Olle Larsson, Härjedalen
Erland Nilsson, Luleå


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Publicerad:

LÄS VIDARE