Julklappstips: 13 populära böcker att ge bort

Fynda läsvärda julklappar till hela familjen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Fredrik Sandberg/TT / TT NYHETSBYRÅN

Kommersiell text (läs mer här)

Spännande faktaböcker, intressanta biografier och drypande kärleksromaner. Julen är en perfekt högtid för att kura ihop sig i soffan med en bra bok.

Här är 13 bra boktips att ge bort i julklapp - till dig själv eller andra.

Tinas kök

Foto: Bonnier Fakta

En riktig kokboksklassiker! Tina Nordström delar med sig av sina smartaste trix och knep och bjuder på en mängd härliga recept. I boken finns enkla steg-för-steg-bilder och förklarande texter som visar och beskriver hur du får till viktiga moment i matlagningen. Kanske har du tvekat inför att laga en svår rätt? Undrar du hur en biff ska se ut när den är medium rare? Varför skär sig din majonnäs? Svaren på dessa frågor och många fler får du i boken - med Tinas hjälp klarar du allt!

Handla boken här.

Laddar ...

Omgiven av dåliga chefer

Foto: Bokförlaget Forum

Om din chef uppträder orättvist och ställer orimliga krav är det inte alltid enkelt att veta vad man ska ta sig till. Kanske har du tilldelats stort ansvar men inga befogenheter? Har du och din chef olika åsikter och fungerar på totalt olika sätt? Kanske misstänker du ibland att din chef faktiskt är ett hopplöst fall.

Men lugn, det finns lösningar. Thomas Erikson, författare till succéböckerna ”Omgiven av idioter” och ”Omgiven av psykopater” förklarar på ett lättsamt och underhållande sätt hur människors olika beteenden kan påverkas. Du får handfasta råd och tips hur du hanterar de flesta chefer på bästa sätt, för alla.

Köp boken här.

Laddar ...

Ekologik

Foto: Bokförlaget Max Ström

I denna inspirerande bok finns 100 konkreta tips på vad vi som individer kan göra för en mer hållbar framtid. Den fokuserar på de möjligheter vi har i vardagen för att skapa en bättre värld – i köket och i badrummet, på vardagsresan och semestern, hemma och på jobbet. Som en extra bonus är nästan allt som är bra för miljön också bra för plånboken. Ett inspirerande julklappstips till både unga och gamla.

Köp boken här.

Laddar ...

Ibland mår jag inte så bra

Foto: Bokförlaget Forum

I den här boken fördjupar sig Sveriges största kvinnliga youtuber mer i sin bakgrund och varför hon ibland inte mår så bra. Hur känns panikångest? Vad kan man göra för att peppa sig själv? När ska man söka hjälp och vad finns det för hjälp att få? Hur kan någon som är så framgångsrik också må så dåligt?

På ett ärligt, personligt, humoristiskt och lättsamt sätt tar sig Therése Lindgren an ett svårt ämne från många viktiga vinklar. Hon berättar om sin egen psykiska ohälsa och vill få andra att förstå att det är något vanligt som drabbar de flesta någon gång i livet. Hon varvar egna berättelser och erfarenheter med fakta, delar med sig av tips på hur du andas dig ur en panikattack, hur du kan prata med vänner och familj eller hur du helt enkelt tar dig upp ur sängen på morgonen.

Köp boken här.

Laddar ...

Sveriges bästa och vackraste golfbanor

Foto: Bokförlaget Max Ström

Under flera år har Jacob Sjöman rest runt i landet för att fånga Sveriges bästa golfbanor - och i den här boken har han lyckats! Urvalet av banor sträcker sig från Falsterbos havsnära golfbana på den yttersta sydvästspetsen av Sverige till Björklidens Arctic Course längst uppe i norr.

Alla banor presenteras utifrån sin speciella personlighet och karaktär, även med texter som är både beskrivande och inspirerande, från de mest klassiska banorna till några mer okända. En perfekt julklapp till golfnörden.

Köp till kampanjpris - endast 119 kr - här!

Laddar ...

Food Pharmacy - Näringsjägaren

Foto: Bonnier Fakta

Hur kan maten bidra till att få både oss och planeten att må bättre? Den här boken innehåller livsviktig fakta presenterad med mycket humor, världens första Näringsjägarkompass som hjälper dig att hitta näring varje dag och ett sextiotal klimatberäknade recept. En spännande och nytänkande boksuccé!

Handla boken här.

Laddar ...

Lazarus

Foto: Bonnier

Thrillermästaren Lars Keplers sjunde bok om Joona Linna. En död man hittas i en lägenhet i Oslo och när polisen öppnar frysboxen i köket gör de ett fruktansvärt fynd. Offret visar sig vara en dittills okänd gravskändare och trofésamlare. Några dagar senare kontaktar en tysk kommissarie Joona Linna och ber om hjälp med ett mordfall på en camping utanför Rostock. Joona förstår att mönstret som framträder är vansinnigt och samtidigt omöjligt att ignorera.

Köp thrillern som julkapp här.

Laddar ...

Svenska Hjältinnor

Foto: Bokförlaget Max Ström

Det här är den stora boken om hjältemodiga kvinnor som har åstadkommit något speciellt, stått upp för sina ideal eller förverkligat sina drömmar. Här är hundra inspirerande berättelser om tappra rösträttskämpar, coola musiker, tuffa miljöaktivister, engagerade läkare, smarta uppfinnare och banbrytande författare.

Boken spänner över nästan tusen år och är illustrerad av ett stort antal av Sveriges främsta kvinnliga illustratörer. Fängslande barnbok om verkliga kvinnor i Sverige – förebilder som inspirerar tjejer i alla åldrar. Ett superbra julklappstips!

Köp boken enkelt här.

Laddar ...

LCHF för kvinnor

Foto: Bonnier Fakta

LCHF för kvinnor är en bok för dig som tycker att den traditionella LCHF-maten är för tung. Här får du över sjuttio recept på fräscha rätter, matiga sallader, smörgåsar, fisk- och skaldjursrätter och till och med läckra desserter.

I boken kan du läsa om hur man med hjälp av kosten kan komma till rätta med många kvinnorelaterade problem såsom värk, magproblem, småätning och trivselkilon. Dessutom ingår specialavsnitt om bland annat vin, choklad och vägen till en plattare mage. Ett härligt julklappstips för ett hälsosammare 2021.

Köp boken här.

Laddar ...

Och varje morgon blir vägen hem längre och längre

Foto: Bonnier

Fredrik Backman tecknar här som bara han kan göra ett ömsint porträtt av en åldrande mans kamp för att hålla kvar sina allra käraste minnen och hur hans öde påverkar dem som står honom närmast. Boken handlar om Farfar och Noah som sitter på en bänk och pratar om livets alla stora frågor.

Under samtalet med Noah kan farfar inte låta bli att minnas hur det var att förälska sig i farmor, och hur det var att förlora henne. Han kan fortfarande se henne framför sig och fruktar den dag då han inte längre kommer att minnas henne. En stark roman som verkligen berör.

Köp boken enkelt här.

Laddar ...
Publicerad:

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY