Jag och mina barn fick besöka Barnens dag – så var det

Gästkrönikören ”Bettan” skötte Familys Instagram på Barnens dag – träffade Bamse och Paw patrol

Av: Elisabeth Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Småbarn | Family

I tisdags fick jag dröm-sms:et: ”Bettan, vill du ta med tjejerna och mobilen till Barnens dag och köra en Instagram stories takeover för Family?”

Eh, bajsar björnen i skogen? ”JA SÅKLART”, löd svaret.

Bamse och Lova på scenen på Barnens dag i Floda
Foto: Elisabeth Larsson
Bamse och Lova på scenen på Barnens dag i Floda

GÄSTKRÖNIKA. Jag har turen att vara vän med Familys projektledare Ylva Niklasson och fick det fantastiska uppdraget att instagramma från Barnens dag för Aftonbladet Familys räkning.

Mina två små lintottar Freja, 6, och Ellen, 3, fick snällt hänga med till Nääs slott strax utanför Göteborg denna soliga och varma dag. Och jag tror inte de var helt besvikna på att få träffa, krama och highfivea med bl.a Bamse, Paw patrol, Theoz och Sean Banan. Det var många barnfamiljer som hade trotsat stranden trots nationaldagens beachväder och var på plats för att få se sina idoler, leka i hoppborgar, bygga med lego och såklart få frossa i både glass, spunnet socker och annat gott.

Som småbarnsförälder består vardagen mycket av att saker går på rutin och att hålla på reglerna så gott det går. Men en dag som denna kan man ju inte spara på något.

Jag var ”yes-woman” hela dagen och barnens önskningar om att springa hit, leka där och köpa stora fluffiga figurballonger gick såklart i uppfyllelse.

Foto: Elisabeth Larsson
Selfie: Elisabeth ”Bettan” Larsson, 37 år, tvåbarnsmamma och inredare på Ikea. Bor i Kungsbacka.

Det var tjejernas bästa stund på dagen

Att vara orutinerad flygande reporter och samtidigt bolla med två nyfikna barn gick ändå oväntat smidigt. Eller ja, vi tappade bort varandra två gånger i folkhavet, men det är ju sånt som inte syns på Instagram. Och vi fann varann båda gångerna i salta lyckotårar innan totalpaniken hann infinna sig.

Tjejernas bästa stund var att få träffa Theoz, vars fans tålmodigt stod i kö för att få både kramar och autografer från sin idol.  Och de var överväldigade att få se alltifrån Pettson och Findus och Greta Gris till Bamse och Lova och Paw Patrol-valparna under samma dag.

Foto: Elisabeth Larsson
Idol-bild med Theoz på Barnens dag på Nääs slott i Floda

Sean Banan pratade om mobbning

När den andra favoriten Sean Banan till slut gjorde storstilad entré på scen kokade publiken. Han lämnade nog varken barn eller vuxna oberörda när han pratade om vikten av att samverka mot mobbing.

– Ser man nåt, hör man nåt, gör man nåt! 

En enkel ramsa som jag kommer ta med mig, och upprepa för mina barn. 

Avslutningsvis, ett gott betyg på att barnen haft en toppendag är att de somnar så fort bilen börjar rulla hemåt! Kolla gärna våra klipp på Familys Instagram och Facebook - hoppas att de är tillräckligt bra så att jag kan få göra det här igen. Det var superkul - en dag som jag och tjejerna sent kommer glömma!

1 av 3 | Foto: Elisabeth Larsson
Mattias, Isak, Erik och Bo tar en läs-paus i Familys tidningshörna på Barnens dag.
Publicerad:

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY