Julklappsspelet - 9 julklappstips under 200 kronor

Roliga klappar till hela familjen 2020

Publicerad:
Uppdaterad:

Kommersiell text (läs mer här)

Julklappsspel på julafton börjar bli en älskad tradition i allt fler svenska hem. Men vad kan man ge bort som uppskattas av de flesta mottagare?

Här är 9 bra tips på roliga klappar som inte ruinerar dig.

Julklappsspelet, som egentligen heter tärningsspelet, är ett roligt och enkelt sätt att dela ut julklappar till familj och vänner.

Många brukar hitta på egna regler hur man bäst spelar julklappsspelet, men här är de officiella reglerna om du vill slippa vilda diskussioner på julafton.

Officiella reglerna för julklappsspelet

  1. Bestäm hur många paket varje deltagare ska ta med sig och vad de får kosta. Vanligtvis bestämmer man en summa så alla lägger ut ungefär lika mycket. Här är bra tips på klappar till ett julklappsspel. [Extern länk]

  2. Sätt er kring ett bord och lägg alla paket i mitten av bordet.

  3. Slå tärningen i tur och ordning. Yngst börjar. Får man en 1:a eller 6:a får man ta ett valfritt paket ur högen. Fortsätt tills paketen är slut.

  4. Ställ nu en tidtagare på ca 10 minuter. Är man många personer kan man gärna öka tiden för att öka spänningen. Tidtagaren ska inte vara synlig för deltagarna.

  5. Slå sedan tärningen i tur och ordning igen. Äldst börjar denna gång. Får man en 1:a eller 6:a får man ta ett paket från valfri spelare.

  6. När tidtagaren ringer öppnar alla sina paket.

  7. Ställ tidtagaren på ca 5 minuter.

  8. Slå tärningen som förut, men den här gången får man ta en öppnad julklapp från någon annan kring bordet om man slår en 1:a eller 6:a.

  9. När tidtagaren ringer är spelet slut. De med mest tur med tärningen kommer nu ha fler paket än de andra.

Här är 9 tips på roliga klappar till julklappsspelet 2020

Twist

Foto: Partykungen

Twist Original är blandningen som alla vuxna får ha ifred när barnen är godissugna. De flesta barn håller sig gärna till andra godisar, men säkert kan de offra sig och ta en smarrig karamell om det krisar. Bra klapp i julklappsspelet.

Handla enkelt här. [Extern länk]

Trådlös högtalare

Foto: Kjell & Co

Liten och portabel högtalare med stilren design som är enkel att ta med överallt. Högtalaren har en TWS-funktion som gör det möjligt att koppla ihop flera Beat-högtalare för att sprida och maximera ljudet. Utrustad med knappar för att styra musik och samtal. Det uppladdningsbara batteriet har en speltid på 4-6 h.

Köp högtalaren till julklappsspelet här - just nu på kampanjpris! [Extern länk]

Musikalisk äggtimer

Foto: Smarta Saker

Smart och kul äggtimer som ger dig perfekta ägg efter allas önskemål. Timern har olika melodier för löskokta, mediumkokta och hårdkokta ägg. Lägg helt enkelt timern i kastrullen bland de ägg som skall kokas och invänta rätt melodi!

Köp äggtimern till julklappsspelet här. [Extern länk]

Ett roligt spel

Foto: Smarta Saker

Duellen är ett riktigt roligt spel för hela familjen där det gäller att vinna flest dueller mot dina motspelare. Spelet är enkelt och med 100 varierande utmaningar har alla chansen att vinna.

Dra ett kort, läs utmaningen på baksidan av kortet och gå upp i en duell mot en valfri motståndare. De andra tävlande avgör vem som vinner duellen och därmed även spelkortet. Spelaren som har flest kort när tiden eller korten är slut har vunnit.

Köp Duellen och andra roliga spel till julklappsspelet här. [Extern länk]

Champagnekork med pump

Foto: Smarta Saker

Blev det lite bubbel kvar i en flaska från festen? Med denna champagnekork stannar bubblorna kvar i flaskan och du kan spara drycken till ett annat tillfälle. Perfekt inför nyår.

Köp och slå in till julklappspelet här. [Extern länk]

Isbricka för stora isbitar

Foto: Smarta Saker

Gör rejäla isbitar med den här isbrickan. Varje hål rymmer 30 ml och det blir 7 isbitar av varje form. Nicetray står på fyra ben vilket gör att kopparna svävar i luften och blir lättare att tömma ur. Brickan går att stapla i frysen och trava i en låda. De höga kanterna undviker spill och ger runda, stora och svårsmälta isbitar.

Köp till julklappsspelet här. [Extern länk]

Ryggkliare

Foto: Smarta Saker

Denna utdragbara ryggkliare är guld värd när det kliar på de mest svåråtkomliga ställena på ryggen. Alla kan ha nytta av detta hjälpmedel som helt utdragen blir 51,5 cm lång, så att du enkelt når över hela ryggen.

Här kan du köpa ryggkliare. [Extern länk]

8. Smidigt överfallslarm

Foto: Criseq

Bodyguard Screamer är ett överfallslarm med hela 140dB ljud som aktiveras enkelt genom att dra ut en sprint. Larmet tjuter sedan så länge sprinten är utdragen. Larmet har också en praktisk LED-lampa som aktiveras med en tryckknapp. Perfekt för att hitta saker i mörkret eller lysa upp vägen hem.

Köp överfallslarm för 129 kr här nedan.

Laddar ...

9. Tygväska med Anders Tegnell

Foto: Pug

Låt Folkhälsomyndighetens Anders Tegnell visa vägen i vinter med coola prylar som passar alla som håller avstånd. Roliga koppar och tygväskor med tryck är perfekta gåvor i ett julklappsspel.

Köp från 159 kr här nedan.

Laddar ...

Extra-tips: Elektrisk tändare

Foto: Smarta Saker

Med en elektrisk och uppladdningsbar tändare kan du enkelt tända ljus, brasor och gasspisar. Du slipper köpa tändstickor eller ny tändare och kan istället ladda upp det inbyggda batteriet och använda tändaren om och om igen. Smart!

Köp en elektronisk tändare för 189 kr här. [Extern länk]

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY