Sällskapsspel - 9 tips att ge bort i julklapp

Frågesport, kortspel och strategi

Publicerad:
Uppdaterad:

Kommersiell text (läs mer här)

Sällskapsspelens tid är nu. Samla familjen vid ett klurigt brädspel, utmana varandra på frågesport och lär er något nytt.

Här är årets julklappstips i form av sällskapsspel.

Ryktet går 2.0

Foto: Adlibris

Ryktet går är som viskleken fast på papper. Alla ritar ett hemligt ord i sitt block, under tidspress. Alla skickar sedan sitt block vidare. Gissa och skriv vad din motspelare har ritat. Och skicka vidare igen. Nu är spelet uppdaterat med hela 1199 nya ord och dessutom anpassat så att hela familjen kan vara med och spela.

Köp det i julklapp till familjen här. [Extern länk]

GW:s Kriminalgåtor

Foto: Adlibris

I det här spelet ligger det 40 olösta kriminalfall på GW:s skrivbord. Sammanställ bevisen och lös gåtan. Vem är skyldig? Börja med de enklaste och arbeta er uppåt i svårighet. Lös brotten individuellt eller arbeta tillsammans som en kriminalavdelning. Kräver list, logiskt tänkande och bra slutledningsförmåga.

Köp spelet här. [Extern länk]

När då då?

Foto: Cdon

När började Marabou tillverka tuggummit Toy? Före eller efter det att Ingemar Stenmark vann sin första världscupseger? Här ska du bilda en tidslinje med tio olika händelser från tideräkningens början fram till idag. Sätt händelser, personer, platser eller prylar i rätt ordning. Du behöver inte kunna årtalen, bara kunna placera dem i rätt förhållande till varandra. Roligt och svårt!

Köp spelet här. [Extern länk]

Vill du ha ännu fler tips på sällskapsspel? Läs mer och handla här. [Extern länk]

Alfapet

Foto: Adlibris

Alfapet är ett strategispel där du ska skapa ord på spelplanen som ger dig så höga poäng som möjligt och undvika rutor med minuspoäng. Kvaliteten på spelinnehållet har utvecklats med ny färg på spelplanen och tyngre bokstavsbrickor. Funkar för alla åldrar.

Köp spelet här. [Extern länk]

Bästa snacket

Foto: Pug

I detta spel finner du 400 finurliga och twistade konversationsfrågor. Dra ett kort för annorlunda och säregna samtalsämnen för såväl middag som fest. Hur skulle världen se ut om den var uppbyggd av kloner av dig? Skulle du hellre vara en känd regissör eller en känd skådespelare? När tjuvlyssnade du på någon senast?

Handla kortspelet här nedan.

Laddar ...

Speak Out

Foto: Åhléns

Speak Out samlar vänner och familj i ett gapskratt när spelarna försöker säga olika fraser medan de har på sig ett munstycke som hindrar dem att stänga munnen. Det låter simpelt, men blir betydligt roligare när man väl kommit igång...

Köp spelet här och prova själv. [Extern länk]

Hitta fler sällskapsspel hos Åhléns - handla enkelt online. [Extern länk]

Med andra ord

Foto: Adlibris

Förklara ord, med andra ord! Till exempel: "Sånt där gott som man får äta på sin födelsedag!" Om din lagkamrat inte direkt svarar "tårta", utan tvekar, börjar motståndarna tuta i sin pipor för att stressa och försöka sabotera för er. Men i spelet finns också ett antal tjuvpolletter som tillåter dig att sabotera för dem också. Ett klassiskt spel som funkar vid alla tillfällen.

Köp spelet här. [Extern länk]

Sequence

Foto: Adlibris

I Sequence gäller det att vara först med att få två rader med fem spelmarker i varje rad på planen. Roligt spel där man ska vara både taktisk och ha god timing (och kanske lite tur).

Köp det här. [Extern länk]

Med vilda gester

Foto: Adlibris

Visa vad du menar med ljud & vilda gester, så att dina lagkamrater kan gissa rätt. Du dribblar utan boll, låtsas skjuta och skriker glatt. Laget gissar rätt på ”Mål!” Därefter kommer en ljuduppgift, vissla "Små grodorna". Ett spel med mycket energi och skratt för hela familjen.

Handla spelet här. [Extern länk]

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY