Läkaren förlöste bebis 25 år efter han förlöste bebisens mamma

Tog identiska bilder

Av: 

Malin Wigen

Relation | Family

Läkaren Bryan Cox har förlöst fler än 5 000 bebisar under sina 33 yrkesverksamma år men en förlossning sticker ut i mängden.

Den 23 mars, 1995, var läkaren Bryan Cox med under förlossningen av Lauren Cortez på Methodist hospital i San Antonio i amerikanska delstaten Texas. Den 26 juli, 25 år och flera barn senare, förlöste han Laurens bebis vid namn Logan James, på samma sjukhus.

– Det som gjorde detta med Lauren så underbart är för att jag avgudar henne och hennes mamma så mycket. Jag såg henne när hon var liten, jag såg henne när hon var två år och jag har följt henne under hela hennes graviditet. Så det var väldigt speciellt, säger Bryan till CNN.

Han var nyexaminerad när han träffade Laurens mamma Isabel Luna, en patient som numera känns som en familjemedlem. Dagen som Isabel födde Lauren fotades Bryan med dem. Årtionden senare togs nästintill identiska bilder, denna gång med Lauren och hennes son.

– På grund av pandemin kunde mamma inte vara med på sjukhuset men hon påminde mig om att jag var tvungen att ta bilderna med Bryan. Hon visste på en gång att han skulle vilja återskapa fotona från när jag föddes. Vi älskade det, det var ett väldigt speciellt ögonblick. Jag längtar till den dagen jag kan berätta historien för Logan, säger Lauren till CNN.

Bryan med Isabel och Lauren som vid tidpunken var bebis.

Foto: Lauren Cortez/Twitter

Bryan, Lauren och hennes nyfödda son Logan – 25 år senare.

Foto: Lauren Cortez/Twitter

Hyllas på Twitter

Lauren är dock inte den enda som fötts med hjälp av Bryan för att sedan få hjälp av honom under sin egen förlossning.

– Med tanke på hur många generationer han har förlöst visar det hur passionerad han är över sitt jobb och hur mycket familjerna älskar honom, säger Lauren.

– För honom handlar det inte bara om barnet. Han bryr sig om oss som människor. När Logan föddes sjöng han ”Ja må han leva”, precis som han gjorde för mig när jag föddes.

Lauren har delat bilderna på sin Twitter och i skrivande stund har över 760 000 gillat hennes inlägg.

Cox förlöste min 11–åring och mina fyraåriga tvillingar. Han sjöng ”Ja må de leva” till bebisarna så fort de var ute. Han är utan tvekan den bästa läkaren som finns”, skriver en av Twitteranvändarna.


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Aftonbladet Family har skapat ett nyhetsbrev med erbjudanden, veckans snackisar och bästa krönikor. Klicka här för att få del av detta kostnadsfritt varje tisdag!

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på barnkläder: 70% rabatt på kända märken hos Kids Brand Store

Kids Brand Store

Publisert:

LÄS VIDARE

Psykologen: Så tar barn skada av skäll

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Relation | Family

Graviditet

Texas

Spädbarn

MER OM FAMILY

Här är Familys experter – ger svar på dina frågor

Skatteverket säger nej – får inte heta Hoppsan som sin storasyster

Annie, 32, förlöste sin bästa vän på parkeringen – blir gudmor