Nyårslöfte: 7 tips på löften - så gör du för att hålla dem

Hälsa, relationer och utmaningar

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Nytt år, nya möjligheter. Börja träna, äta bättre, ta hand om relationer.

Vad har du för nyårslöfte?

Här är 7 tips på nyårslöften och allt du behöver för att lyckas hålla det.

Ett nyårslöfte är ett löfte som avläggs av någon på nyårsafton, som ett sätt att förändra sin livsstil på ett positivt sätt. Löftet behöver nödvändigtvis inte vara enkelt, utan handlar ofta om någon form av utmaning, till exempel sluta röka, springa ett motionslopp eller uppnå någonting annat man tidigare inte klarat.

Ett vanligt misstag många gör är dock att välja ett alldeles för svårt nyårslöfte, någonting som nästan alltid resulterar i att man inte klarar sitt löfte. Om du aldrig löptränat i hela ditt liv så kan ett nyårslöfte på fem löprundor i veckan bli svårt.

Välj något du brinner för

Den bästa taktiken för att hålla nyårslöften är att välja något lagom svårt, som ändå utmanar dig. Det är också viktigt att du väljer något du faktiskt brinner för. Om du inte bryr dig om att lyckas, kommer du heller inte att kämpa för det.

Här är 7 vanliga nyårslöften och hur du kan göra för att hålla dem.

Nyårslöfte 1: Äta mer hälsosamt

Så klarar du det: Välj rätt kokbok

Vad vi äter har stor betydelse för vårt välbefinnande och särskilt för hur magen mår. Här kan du läsa om hur allt hänger ihop när det gäller vår matsmältning. Från första enzym, till saltsyra, magsaft, tarmflora och vikten av goda bakterier. Du får även mängder av inspiration till hur du kan fylla ditt skafferi och sedan ta till vara på råvarornas innehåll genom att grodda, torka och fermentera. I boken finns också massor av läckra recept – en grön salladsbowl med matcha, rödbetsfalafel, svampfyllda mangoldknyten, fänkålsnektar, mangogranola och mycket mer. De flesta recepten är vegetariska men de kan också ha animaliska inslag. Samtliga råvaror är naturligt glutenfria och rätterna innehåller inget raffinerat vitt socker. Allt med fokus på näring och välmående. Köp boken här nedan!

Vill du ha fler hälsosamma mat-tips?

Här hittar du böckerna du behöver för att få en ordentlig nystart på 2021.

Nyårslöfte 2: Börja spara

Så klarar du det: Kom igång idag

Spara pengar är inte alltid enkelt. Men ett av de bästa tipsen är att helt enkelt bara komma igång. Du behöver inte ha mycket pengar för att börja spara, det viktigaste är att du har viljan att få pengarna att växa. Så ta makten över ditt sparande redan nu på ett enkelt, digitalt och prisvärt sätt.

SAVR är en plattform där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna utan att år efter år betala provisioner till någon. Resultatet blir att du betalar 30 - 50 procent lägre avgifter, varje år.

Bli kund hos SAVR här – det är gratis och tar bara några minuter.

Vill du ha fler tips på hur du maxar sparandet?

Här hittar du tips och råd för en bättre ekonomi under 2022.

Nyårslöfte 3: Börja träna

Så klarar du det: Gör träningen till något enkelt

Att börja träna kan ibland kännas svårt, speciellt om du aldrig tränat tidigare. Hur funkar det med gym och hur löptränar man egentligen? Men om du gör träningen till något enkelt och en del av vardagen, blir det mycket lättare att hålla ditt löfte. Nu är dessutom hemmaträning populärare än någonsin och i den här boken får du Sofia Åhmans smarta och effektiva pass med bara kroppen som redskap. Du kan med andra ord träna precis där du är, när du vill. Du får tips och råd på hur du gör för att undvika vanliga problem och lär dig allt om alla fantastiska effekter träning har på kroppen. Boken väcker träningsgnistan i dig till liv – eller får dig i alla fall ut och igång, så att du kommer lite närmare ditt mål att klara nyårslöftet för 2022. Köp boken här nedan!

Nyårslöfte 4: Spendera mer tid i naturen

Så klarar du det: Fixa rätt utrustning

Med en vevradio med USB-uttag för laddning slipper du oroa dig över att få slut ström i mobiltelefonen. Vevradion fungerar även som nödradio, vilket innebär att det går att leta upp kanaler även om mottagningen är dålig där du befinner dig. Radion har ett stort inbyggt batteri (4000mAh), som går att ladda upp genom att använda den inbyggda veven, samt en solcellspanel som underhållsladdar radion när den står i direkt solsken. Det finns även en LED-lampa som lyser upp i mörkret. Praktisk pryl i båten, i skogen och på stugan. Handla den här, för ett liv i naturen under 2022.

Nyårslöfte 5: Sluta äta socker

Så klarar du det: Lär dig hur du gör

Att sluta äta socker helt och hållet är praktiskt taget omöjligt, då naturligt socker finns i mycket av det kroppen behöver för att fungera. Men det onödiga sockret, det farliga sockret, som enligt forskare kan öka risken för migrän, övervikt, diabetes typ-2 och depression, är det enklare att trappa ner på. Men hur gör man? I ”Sockerfria kokboken” får du 111 enkla recept på varierade måltider för både vardag och fest. Perfekt för dig som är sockerkänslig, sockerberoende, glutenintolerant, vill undvika bröd och mjöl, har diabetes typ-1 eller -2 eller bara vill vara säker på du äter hälsosamt. Här finns även fakta om vad du behöver äta varje dag för att må bäst, matnyttiga tips om hur du kommer igång, extra tips för barnen och en inköpslista. Läs och inspireras av författarnas egna favoritrecept med kött, kyckling, fisk, skaldjur, äggrätter, tillbehör, såser, röror och drycker. Handla boken här nedan.

Nyårslöfte 6: Njut mer av livet

Så klarar du det: Planera in tid för kärlek

Vardagen är full av jobb, stress och andra måsten. Att ta vara på livet lite extra och våga unna sig njutning kan därför vara ett både roligt och hälsosamt nyårslöfte. Avsätt tid för dig och din partner och ta hand om varandra under 2022. Prova vinnaren av ”Adult board game of the year”. Dämpa belysningen, stäng av telefonen och gör er klara att spela det hetaste spelet någonsin. Här får ni uppleva nya, spännande och roliga utmaningar. När spelet är avgjort får vinnaren välja att uppleva en av femtio himlastormande fantasier. Spelet innehåller 390 olika idéer och utmaningar i tre tilltagande nivåer: Intimate, Passionate och Steamy. Ta spelpjäsen och flytta den över rutorna, svara på frågor och ta dig an olika sorters utmaningar, för en helkväll full av njutning. Köp spelet här nedan.

Nyårslöfte 7: Börja med yoga

Så klarar du det: Skaffa rätt inspiration

Letar du en ny, hälsosam vana inför 2022? Har du ibland värk i musklerna och behöver du hitta sätt att koppla av och varva ner? Prova yoga! Forskning visar nämligen att yoga ökar välbefinnandet, ger ökad stresstålighet, hjälper vid depression och oro och minskar risken för hjärt-kärlsjukdom. Yoga har även bevisad effekt på smärta, framför allt när det gäller värk i nacken, den nedre delen av ryggen och vid spänningshuvudvärk. I den här boken får du praktiska tips på enkla yogaövningar och strategier du kan använda för en hållbar hälsa och för att förebygga vanliga sjukdomar - yoga kan alltså göra dig stark i både kropp och sinne. Boken passar båda dig som är van motionär och dig som är ny inom träning, alla kan uppleva och njuta av effekten av ett yogapass. Beställ boken här nedan och kom igång direkt med ditt nya yoga-liv.

Här hittar du bra tips på yogamattor

Yogamattor

Till shoppen

Vill du läsa mer om hälsa och välmående? Här hittar du fler tips och råd på hur du får en bättre start på 2022.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

MER OM FAMILY

Julklappar för träning: Årets hälsosamma julklappstips

Artikeln innehåller annonslänkar

Julklappstips 2022 - Årets tips på julklappar

Alla hjärtans dag-present: Sexleksaker

Sportlov: 7 bra saker till sportlovet

Smarta sätt att enkelt förändra ditt liv - 9 tips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Broddar och vevradio: Så klarar du snö och kyla

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Alla hjärtans dag-present: Här är årets tips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Leksaker som ger dig smarta barn: 7 tips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Julklappar till henne - 7 presenter till alla kvinnor

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Picknick: Här är prylarna du behöver

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Prepping 2022: Smarta prylar för ett liv i naturen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Skaffa ny hobby? Här är bästa tipsen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Julklappar med direktleverans – 7 snabba tips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Reflexer: Så syns du i mörkret

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Sällskapsspel – 9 tips att ge bort i julklapp

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Vevradio med mobilladdare: Så funkar den

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Klimatsmarta julklappar: 7 prylar för både dig och miljön

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Fars dag-present: Bästa tipsen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Tips på julens viktigaste prylar

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med vandringen

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Tipsen som får ditt barn att vilja läsa i sommar

Vårkänslor: Här är allt du behöver inför våren

Nyår: Här är allt du behöver

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Bokrean 2022 – Fynda dina favoritböcker här