Prepping: Här är allt du behöver för ett liv i naturen

Smarta saker för att överleva i det fria

Kommersiell text (läs mer här)

Allt fler lägger mer tid på fritidsaktiviteter ute i naturen.

Hur ska man förbereda sig för att klara olika typer av kriser på bästa sätt?

Här finns tips på bra saker att alltid ha hemma och med sig ut i naturen.

För varje år har känslan av att vilja vara redo för ett annorlunda samhälle ökat, något som märks på årets julklapp 2020: stormköket. Enligt HUI Research är utnämningen gjord med tanke på hur våra liv förändrats av coronapandemin.

Ökat utbud av överlevnadsprodukter

Under 2020 spenderade svenskarna mer tid utomhus och behovet av bra produkter för att leva - och överleva - på andra sätt än vi är vana har ökat.

”Semestern blev till svemester och restaurangmåltider med vin ersattes med stormköksmiddag och termoskaffe. 2020 var året då svenskarna återupptäckte den svenska naturen och stormköket representerar därför den, på många sätt märkliga, tid vi lever i.” skriver HUI i ett pressmeddelande kring stormköket.

Här är tips på andra bra överlevnadsprodukter som kan komma till nytta för ett liv ute i naturen.

Prepping: Överlevnadshandbok

I den här boken lär du dig hur du överlever och klarar en nödsituation, till exempel om du gått vilse, tvingas övernatta utomhus, överraskas av dåligt väder på fjällvandringen samt om vattnet eller maten tar slut.

Boken tar även upp hur du nödsignalerar, gör upp eld, utrymmer, vad som är viktigast att tänka på om man är först på en olycksplats och om någon skadas i din närhet. En bra guide för att vara förberedd inför det mesta som kan hända.

Köp boken här.

Till shoppen

Vevradio med mobilladdare

Smart vevradio för alla friluftssituationer. Radion tar emot på AM/FM-banden och det inbyggda batteriet kan laddas upp med den inbyggda veven, via USB-uttag (sladd medföljer) och med den inbyggda solcellen.

USB-uttaget på radion fungerar även för att nödladda din mobiltelefon vid en nödsituation (som en powerbank). På ena sidan finns också en LED-lampa så att radion kan användas som ficklampa.

Till shoppen

Solcellsladdare BioLite Solar Panel 5+

Ladda enkelt paddor, telefoner, lampor och andra elektriska prylar med denna solcellsladdare. Lättviktslösning med ett integrerat batteri som du kan ta med överallt. Stödbenet och indikatorn för optimering av solvinkeln gör att man enkelt kan maximera effekten. Det är också enkelt att fästa solcellsladdaren på en ryggsäck eller hänga den på i princip vad som helst.

Handla din laddare enkelt här. [Extern länk]

Stormkök

Trangia Stormkök 25-1 HA innehåller större kärl som lämpar sig för sällskap på 3-4 personer. Det är ett utmärkt familjekök, med rymliga kokkärl, en vidare stekpanna och större kaffepanna. Med hållarna i uppfällt läge kan Stormkök 25-1 HA kombineras med större lägerkittlar ur det övriga Trangiasortimentet.

Till shoppen

Munskydd

Smart munskydd med ett extra starkt andningsskydd. KN95 munskydd filtrerar bort 95 % av orenheter, smuts och partiklar i luften. Bra tips inför sportlovet.

Köp din förpackning till kampanjpris här. [Extern länk]

Överlevnadshandboken

Överlevnadshandboken lär ut grundläggande tekniker för överlevnad i vildmarken. Hur hittar man mat, hur vårdar man skadade och hur tar man sig levande tillbaka till civilisationen? Men boken lär också ut hur man klarar sig i hemmet om till exempel el och vatten slutar fungera. Överlevnadshandboken bygger på erfarenheter från brittiska arméns fallskärmsjägare – soldater som släpps ner bakom fiendens linjer med minimal utrustning. Spännande läsning på sportlovet och lärorikt för den som vill lära sig att klara sig själv i naturen.

Till shoppen

Brandfilt

Brandfilt gjord av glasfiber som kan stå emot temperaturer upp till 500 grader. Brandfilten är tät, står emot gasgenomträngning och är lämplig att använda vid släckning av relativt vågräta ytor vid bränder i kemikalier, fettbrand och andra liknande bränder som avger kraftiga brännbara gaser, kläder, sängkläder och andra plana möbelytor. Bra att ha hemma året runt.

Till shoppen

Frystorkad mat - 6 portioner

Vill du vara säker på att alltid ha något att äta, oavsett om butikerna stänger eller om du av andra anledningar inte kan gå och handla? Bunkra frystorkad mat i hög kvalitet som har extremt lång hållbarhetstid - minst 25 år! Preparation som passar lika bra för fjällturen som för krisberedskap. Välj mellan flera goda maträtter.

Välj mat och köp här. [Extern länk]

Ut i naturen

Att ta klivet ut i naturen kan vara en utmaning. Vart ska man gå? Och vad gör man där? Det finns så mycket mer att upptäcka i naturen - året runt. Djur, fågelsång, snö, träd och stjärnor. Naturskyddsföreningens guide ger dig inspiration till att hitta ut i det fria och kunskap som lyfter dina naturupplevelser till en ny nivå. För ju mer du vet, desto mer kommer du att upptäcka. Perfekt för att inspireras till ett roligare sportlov med barnen.

Till shoppen
Publisert:

Aftonbladet

/

Family

/

Kommersiell text (läs mer här)

LÄS VIDARE

Barnkläder: 7 bra tips inför sportlovet

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kommersiell text (läs mer här)

Årets julklapp

MER OM FAMILY

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Vevradio med mobilladdare: Så funkar den

Broddar och vevradio: Så klarar du snö och kyla

Alla hjärtans dag-present: Tips till honom

Nyårslöfte: 7 tips på löften - så gör du för att hålla dem

Smarta sätt att enkelt förändra ditt liv - 9 tips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Hundprylar: Här är sakerna alla hundägare behöver

Sportlov: 7 bra saker till sportlovet

Alla hjärtans dag-present: Här är årets tips

Singel på alla hjärtans dag: 7 bra tips

Alla hjärtans dag-presenter: Tips till henne

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Picknick: Här är prylarna du behöver

Boktips: 8 inspirerande böcker inför 8 mars

Äntligen är den här - Bokrean 2021

Julklappar med direktleverans – 7 snabba tips

Present-tips: En hälsning från en kändis

Barnkläder: 7 bra tips inför sportlovet

Alla hjärtans dag-present: Sexleksaker

Melodifestivalen: Här är allt du behöver

Torr hud på vintern - 9 bra tips för att slippa torr hud

Barn- och ungdomsböcker: Tips på bokrean

Romaner och deckare: Årets boktips på bokrean

Leksaker som ger dig smarta barn: 7 tips

Leksaker som aktiverar barnen: 7 sportiga tips

Vårkänslor: Här är allt du behöver inför våren