Massagepistol: Så hanterar idrottsstjärnorna smärta

”Jag känner stor skillnad om jag glömmer att massera mig”

Kommersiell text (läs mer här)

Trötta muskler efter hård träning och stela leder efter mycket stillasittande är två vanliga hälsoproblem.

Med enkla metoder kan du slippa värk och snabbare återhämta dig, oavsett om du är elitidrottare eller vardagsmotionär.

Ont i kroppen är vanligt, speciellt för dig som tränar hårt och att behöva gå till naprapaten ofta för att lösa upp muskelknutar är inte särskilt hållbart, varken för plånboken eller tålamodet.

Det är enkelt att ta hand om kroppen och förebygga skador på egen hand som många svenska idrottsstjärnor. De använder olika massageverktyg specialiserade på förbättrad rörlighet, ökad blodcirkulation och snabbare återhämtning.

Hyperice Hypervolt

Hyperice

Hyperice Hypervolt

3 799,00 kr

Tillfälligt slut

Till shoppen

För både elitidrottare och vardagsmotionärer

Massageverktyg hjälper till att snabba upp både nedvarvning och uppvärmning. Det fungerar över hela kroppen, men framför allt i benmuskulaturen och vid spänningar och värk i axlar och nacke. Det är enkelt att använda och bra för den som spenderar mycket tid på kontoret, är vardagsmotionär eller behöver ett bra massagekomplement.

Svenska stjärnornas favoriter

Som elitidrottare är snabb återhämtning otroligt viktigt, både för att minska risken för skador och för att kunna prestera bättre. Här kan du läsa om hur svenska stjärnorna tar hand om kroppen före och efter träning.

Alexander Galante Carlström, innebandy

– En massagepistol är mitt bästa tips, speciellt efter träning. Jag brukar främst massera benen, framsida lår och vaderna, för att öka blodcirkulationen. Då känns kroppen inte alls lika tung dagen efter. Jag märker riktigt stor skillnad om jag slarvat med massagen.

Alexander är en av de bästa innebandyspelarna i historien. Han har 1 VM-guld, 4 SM-guld, en minst sagt imponerande poängstatistik och har två gånger blivit utsedd till världens bästa innebandyspelare. Han spelar i Falun i Svenska Superligan och är noga med återhämtningen mellan träningspassen.

– Att slippa stretcha och i stället komma åt musklerna direkt är jätteskönt. En massagepistol funkar också vid överansträngning, då kan man trycka på ordentligt på en liten punkt och bli av med problemet mycket snabbare.

Massage är bra för ömma innebandyben.

Kommer åt hela kroppen

En annan favorit är en vibrerande foamroller.

– Ibland kan det vara svårt att komma åt med massagepistolen på baksida lår och då tycker jag foamrollern är helt perfekt. Jag använder den innan träning och match för att få igång blodcirkulationen, men även efter match för att trycka på punkter på baksidan som man vanligtvis inte riktigt når.

Elin Rubensson, fotboll

Elin spelar i svenska landslaget och Kopparbergs/Göteborg FC i Damallsvenskan. Hon har 4 SM-guld, 1 OS-silver, 1 VM-brons och ett imponerande målfacit.

– Personligen gillar jag verkligen massagepistol, den använder jag så ofta jag kan efter match och träning, speciellt på benen som tar mycket skada i fotboll. Den påskyndar verkligen återhämtningen och gör att kroppen känns mindre stel dagen efter.

Massage främjar återhämtningen.

Frida Eldebrink, basket

– Jag gillar en vibrerande massageboll. Den använder jag i stort sett varje dag innan träningen för att värma upp, speciellt vaderna som blir slitna av alla hopp i basket.

Frida är en av Sveriges främsta basketspelare genom tiderna. Hon har nyligen skrivit nytt kontrakt för spanska basketklubben Girona och har spelat mer än 100 landskamper för det svenska landslaget. Massagebollen följer med henne nästan överallt.

– Den är liten men otroligt kraftfull och enkel att ha med sig på alla matcher. Jag märker stor skillnad om jag masserat ut kroppen med den innan jag börjar värma upp inför match.

Även massagepistolen är en favorit, speciellt efter träning.

– Den brukar jag köra hemma, passar bra när man kanske sitter i soffan och kollar på tv efter träning. Jag använder den mycket runt hälsenorna där jag är öm efter basketen och tycker att den är jättebra för stela muskler.

Massage på uppvärmningen.

Elin Eldebrink, basket

Precis som syrran är Elin också en av Sveriges främsta basketspelare genom tiderna. Elin representerar nu den franska klubben Bourges och har även hon spelat mer än 100 landskamper för det svenska landslaget. När hon ska återhämta sig blir det ofta massagepistolen som åker fram.

– Jag är väldigt stel i höfter och rumpa och brukar värma upp kroppen med den. Det gör stor skillnad i kroppen innan man går ut på planen. En massagepistol är också skön att använda efter träning, speciellt på vaderna där jag ofta blir stel.

Bättre återhämtning med massage.
Publisert:

Aftonbladet

/

Hälsa

/

Kommersiell text (läs mer här)

ÄMNEN I ARTIKELN

Kommersiell text (läs mer här)

Innebandy

Träning

Fotboll

Basket

Värk