Nu finns Astrid Lindgrens citat på muggar

Av: Nina Kindbro

Publicerad:
Uppdaterad:
Nio olika citat pryder muggarna i stengods.
Foto: Design house Stockholm, Börje Thuresson
Nio olika citat pryder muggarna i stengods.

Har du ett favoritcitat ur Astrid Lindgrens stora sagovärld? Nio olika citat från Astrid själv eller hennes figurer pryder nu färgglada muggar i stengods.

Astrid Lindgren finns i vårt DNA och alla har nog sin egen favoritfigur vare sig det är Pippi, Emil, Bröderna Lejonhjärta eller Ronja. Vi är många som kan framkalla hennes fina berättarröst i våra huvuden och kanske är det så att vi just nu, i vår tid, mer än någonsin behöver hennes kloka ord.

I samarbete med Astrid Lindgren AB lanserar Design house Stockholm höstens finaste muggar. Muggarna, som finns i flera olika färger, är graverade med Astrid Lindgrens citat, både från författaren själv men också från hennes älskade figurer.

”Det var ett enormt arbete att enas om citaten, alla har ju sina favoriter, men till slut gick det”, säger en representant på Design house Stockholm. ”De finns på svenska och engelska men ska också översättas till tyska. Den japanska marknaden är också stor för oss så det är inte omöjligt att det blir en japansk variant också.”

Foto: Design house Stockholm
Muggarna finns i flera olika storlekar.

Totalt finns det nio olika citat i serien. Bland andra; "Den som är väldigt stark måste också vara väldigt snäll”, "Jag är fräknigare och vackrare än någonsin. Fortsätter det så här blir jag direkt oemotståndlig" och "Hyss hittar man inte på, di bare blir. Och att det är ett hyss, det vet man inte förrän efteråt."

Muggarna finns i handeln redan nu, men till en början har Cervera ensamrätt på försäljningen, i september kommer produkterna till övriga butiker.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN