Lantlig inredning med nya Carl Larsson-kollektionen

– inredningen vi suktar efter just nu

Artikeln innehåller annonslänkar

Drömmer du också om lantlig inredning som för tankarna tillbaka till svunna tider? Linne, dova mönster och naturmaterial är alla stora influenser i den nya hemkollektionen för Åhléns som är inspirerad av Carl Larsson-gården.

Tillsammans med Åhléns har formgivaren Fredrik Palmquist tagit fram en ljuvlig inredningskollektion inspirerad av självaste Karin och Carl Larsson.

– Kollektionen som vi har tagit fram är inspirerad av deras gård, Lilla Hyttnäs i Sundborn. Karin och Carl var långt före sin tid både gällande livsstil och hur de inredde gården. Den energin och känsla ville vi fånga och förmedla i en samtida kontext, berättar Fredrik Palmquist för Åhléns.

Du hittar hela kollektionen här! (Annons)

Vi har valt ut några av våra favoriter (även om vi såklart egentligen vill inreda med allt) som kommer lyfta hemmets mjuka toner.

Linneservetter

Randiga linneservetter med rött broderat sigill i ena hörnet. Servetterna säljs i två-pack och lyfter vilken dukning som helst. Läs mer och köp här! (Annons)

Servis

Lantlig och minimalistisk servis. Inspirationen till rosetten hittades från en bård i Karin Larssons sovrum. Servisen är dekorerad för hand och har en konstnärlig design med liten upphöjd kant. Läs mer och köp assietten här! (Annons)

Serveringsbricka

Gul serveringsbricka i metall med handtag i sidorna. Brickans klövermönster ska ha inspirerats av mönstret man fann på luckorna till brännvinsskåpet som kallades för ”syndaskåpet”. Läs mer och köp här! (Annons)

Randig trasmatta

Traditionell lantlig trasmatta. Mönstret ska ha skapats av Karin Larsson och fanns på ett överkast på Carl Larssons säng. Den här mattan är i ull och har fransar längs med kortsidorna. Läs mer och köp här! (Annons)

Mönstrat kuddfodral

Mönstrat kuddfodral i linne som passar perfekt in i på köksoffan i stugan. Kuddfodralet är helmönstrat på framsidan och slät på baksidan. Har tofsar i sidorna och dragkedja i sidan. Läs mer och köp här! (Annons)

Sittdyna i läder

Rund och fylld sittdyna i läder. Sittdynan är fylld med skum och har knytband prydda med dekorativa tofsar i ändarna. Läs mer och köp här! (Annons)

Linneduk

Vacker och dov randig linneduk. Duken har flera dova färger och ett dekorativt broderi inspirerat av Carl Larssons sigill. Läs mer och köp här! (Annons)

Publisert:

LÄS VIDARE

OM AFTONBLADET

Tipsa oss: SMS 71 000. Mejl: tipsa@aftonbladet.se
Tjänstgörande redaktörer: Stefan Sköld, Lukas Jacobson, Hanna Lindström, Mattias Kling
Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
Redaktionschef: Karin Schmidt
Support: Kontakta kundtjänst
AnvändarvillkorPersonuppgiftspolicyCookiepolicyRapportera fel Nyhetsbrev

OM AFTONBLADET