Skräm bort fåglarna – 6 smarta fågelskrämmor

Publicerad:
Uppdaterad:
Med en fågelskrämma försvinner bärtjuvarna i ett nafs.
Foto: Johnér
Med en fågelskrämma försvinner bärtjuvarna i ett nafs.

Odla – Tips för din odling

Hinner du inte plocka av jordgubbarna innan fåglarna varit där och kalasat eller har skatorna party i körsbärsträdet? Här är fågelskrämmorna som motar bort bärtjuvarna.


Vad tycker du om Härligt hemma? Tyck till!

Klicka här till fem snabba frågor


Plötsligt sitter de där, hela körsbärsträdet är fullt av skator som nöjt pickar sönder varenda bär de kan nå. Och inte hjälper det att gå ut och vifta bort dem, fem minuter senare är de på plats igen. Harar och rådjur kan snabbt länsa det mest välskötta grönsaksland och lämna det utan en endast lite morotsblast kvar. Tröttsamt, minst sagt. Men det finns hjälp. En fågelskrämma behöver inte bara vara en klädd halmfigur utan kan vara ett vibrerande band eller en svävande rovfågelsiluett.

Laddar ...
Foto: Bauhaus

Fågelskrämma verkar genom att simulera närvaron av en rovfågel genom sin siluett och sitt naturtrogna rörelsemönster i vinden som varierar både i mönster, hastighet och flyghöjd. Vid minsta bris rör draken sig och upplevs som ett hot av fåglarna. Set med 7 meter hög stör och två varianter av rovfågelsdrakar, 1 295 kr, Bauhaus.

Foto: Granngården

Den reflexklädda ugglan är avsedd för att skrämma bort störande fåglar i träd och buskar. Säljs i 2-pack. 149 kr, Granngården.

Foto: Stick

Ugglan med rörligt huvud är ett effektivt sätt att hålla bort fåglar. Tack vare skrämselfunktion (rörelse) som aktiveras av vinden minskar risken att fåglar vänjer sig vid ugglan och den har därför effekt under lång tid. 389 kr, Stick.

Foto: Watski

Lägg en plastorm i jordgubbslandet så skräms fåglarna bort. Glöm inte att informera resten av familjen bara. 105 cm, 79 kr, Watski.

Foto: Fagelskramma

Tre stycken tåliga ballonger med ögon sätter skräck i traktens fågelhuliganer. 870 kr, Fagelskramma.se.

Foto: Jula

Naturtrogen fågelskrämma som hängs upp. Rovfågelsreplikan håller borta kajor, skator, duvor och andra fågelarter från odlingar, trädgårdar och hus. Fågelskrämman är tillverkad av plast och levereras med snöre att hängas i. 199 kr, Jula.

Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM HÄRLIGT HEMMA