Så får du snyggaste påskriset – 9 fina tips

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Ut med riset och in med våren! Det är dags att pynta för påsk, men strunta i de äkta fjädrarna och satsa på de här trendiga pynten istället.

Äntligen är det snart sol, vår och grönska som hägras i horisonten. Vi soltörstande själar börjar pynta utan dess like för att fira in att vårens viktigaste högtid är här. Påsken! Nu ska du som är religiös inte bli vrång. Självklart firas påsken traditionellt sett både som pesach och till minne av Jesu lidande.

Det sägs att just påskriset från början togs in som en påminnelse om Jesu lidande, och vi hade till och med en tradition i Sverige att man faktiskt piskade varandra med ris. Antingen på fettisdagen eller långfredagen. Runt 1700-talet började riset istället bli mer dekorativt och piskandet utvecklades mer till en lek. Dekorationerna bestod av allt ifrån färgglada band och pappersblommor till fjädrar och remsor med visdomsord.

Skippa riktiga fjädrar

Att pynta med fjädrar har sitt ursprung i att de helt enkelt var lättillgängliga. Så har du en hönsgård där det ligger fjädrar och skräpar, använd dem för all del. Men om du inte har det tycker vi att du ska satsa på detta istället:

Färgad ull

Dekorera påskriset med färgglad ull. Riset får en härlig kompott av våriga färger, och du behöver inte oroa dig för djur eller natur. Ullen kan med fördel plockas av fåglar som gillar att bona med den mjuka ullen. Läs mer och köp nedan!

Ullpaket

Uppdatera ditt påskris med söta små ullbollar, färgade ullbitar och två små söta videungar. Garanterad succé. Läs mer och köp nedan!

Syntetiska fjädrar

Envisas du med att fjädrar måste finnas i riset finns det underbara syntetiska fjädrar i olika färger. Fjädrarna har böjbara skaft och säljs i fem-pack. Läs mer och köp här!

Påsklilja

Vem har sagt att ett påskris enbart får bestå av just ris? Smyg ner några naturtrogna påskliljor i plast för att få en härlig påskbukett som räcker hela högtiden. Läs mer och köp nedan!

Glasägg

Ljuvliga glasägg hör påsken till. Dekorera ditt ris, eller ditt fönster, med dessa skira glasägg från Designtorget. De säljs i tre-pack och finns i flera fina färger. Läs mer och köp här!

Antikt

Inred med ett påskhänge från danska Lene Bjerre. Ägget har en antik look och passar lika bra i riset som för sig själv. Säljs just nu till kampanjpris. Läs mer och köp här!

Pappersägg

Skira dekorativa ägg i FSC-certifierat papper kan användas år efter år. Pappersäggen säljs i tre-pack och finns i flera olika färger. Läs mer och köp här!

Påskharar

En och annan påskhare måste ju också få hänga i riset. De här hararna i set om fyra är gjorda i tunt pulverlackat rostfritt stål. Perfekta i påskriset eller som dekoration i fönstret, eller varför inte på ett paket? Läs mer och köp här!

Kycklinghäng

Den här lilla kycklingen heter Hang Around och gör just det. Finns i två sobra färger och passar i riset såväl som till påskdukningen. Läs mer och köp här!


ANNONS

Shopping

Publisert:

LÄS VIDARE