Smarta prylar för hemmakontoret: Bästa tipsen

Allt för en skönare arbetsmiljö i hemmet

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Foto: iStockphoto

Kommersiell text (läs mer här)

Börjar du också få ont i ryggen av att jobba vid matbordet?

Glider du och din dator bara längre och längre ner i soffan?

Här är 7 smarta prylar för hemmakontoret - som främjar både den fysiska och den psykiska hälsan.

Höj- och sänkbart laptopbord

Foto: Smarta Saker

Alla har vi inte råd eller plats med ett höj- och sänkbart skrivbord, men det är ingenting som säger att vi ändå inte kan få en bra arbetsmiljö. Att stå upp och jobba (även om det bara är ibland) sägs vara mycket bättre än att sitta ner hela dagen och med detta smarta laptopbord kan du enkelt göra matbordet till ett stå-skrivbord. Du kan dessutom använda det på golvet, i soffan eller i andra miljöer där du behöver ett skrivbord för din dator.

Köp laptopbordet hos Smarta Saker här.


Vätskepåminnare

Foto: Smarta Saker

Att dricka vatten under dagen har många positiva effekter för hälsan, men trots att du vet om detta är det mycket lätt att glömma bort. Med den här smarta prylen påminns du att regelbundet ta en sipp vatten mellan kaffekopparna. Du fäster den enkelt med ett töjbart silikonband runt ett glas eller en flaska och sedan blinkar den till var 30-40e minut för att påminna dig om att dricka vatten!

Köp vätskepåminnaren hos Smarta Saker här.


Luftkylare

Foto: Stuffstore

En liten mobil luftkylare för att snabbt kunna njuta av en trevlig, fräsch och ren arbetsmiljö. Vattnet finfördelas och fläkten driver det mot filtren (inget vatten i basen). Eteriska oljor eller is kan läggas i behållaren för extra svalka. Enheten har ett främre galler för att omdirigera luftflödet upp eller ner, samt borttagbara och tvättbara svampfilter, som kan återanvändas och inte behöver fyllas på. Den drivs via en USB-anslutning, men kan även anslutas till elnätet via USB-adapter (medföljer ej) och användas var som helst om den är ansluten till el.

Köp luftkylare här nedan.

Till shoppen

Hållningssele

Foto: Smarta Saker

Många timmar framför datorn gör lätt att ryggen börjar kröka sig - och göra ont. Posture är en praktisk hållningssele som påminner när du tappar hållningen. Selen hjälper dig att dra tillbaka axlarna och skjuta fram bröstet så att din egen muskulatur aktiveras. Med en bättre hållning får du djupare andning, ökad utstrålning och mindre risk för belastande smärtor.

Köp hållningsselen hos Smarta Saker här.

Nackmassage Shiatsu

Foto: Swehealth

Får du ofta ont i kroppen efter en lång arbetsdag? Kolla in detta smarta massageverktyg som mjukar upp hela kroppen. Massera enkelt både nacke och ländrygg när du börjar få ont. Justera mellan 4 olika inställningar och aktivera infraröd värme för djupare massage.

Till shoppen

Tips!

Testa även den smarta hängmattan för din nacke. Häng upp den var som helst, luta dig tillbaka och koppla av några minuter med nacken i avslappnat läge, och du kommer märka stor skillnad direkt.

Till shoppen

Wifi-repeater

Foto: Stuffstore

Har du dåligt wifi på vissa platser i huset? Här är en wifi-repeater som passar alla internet-leverantörers routers, och som enkelt förstärker signalen så att du kan ta med dig datorn och jobba överallt i huset.

Till shoppen

Kabelgömma med laddningsställ

Foto: Smarta Saker

Smart kabelgömma med laddningsställ som döljer dina kablar, kontakter och laddare. Hållare på ovansidan där du kan ställa mobilen och surfplattan medan de laddar. Ordning och reda, snyggt och prydligt på skrivbordet och full koll på alla prylar under arbetsdagen.

Köp kabelgömman hos Smarta Saker här.


Extra-tips: Minidammsugare

Foto: Stuffstore

Stökigt på skrivbordet? Smulor efter lunchmackan? Med den här smarta minidammsugaren kan du enkelt få ordning och reda på små ytor. Funkar även perfekt i bilen, i köksskåp eller på andra ställen där du snabbt vill få rent och snyggt.

Till shoppen

Publisert:

Aftonbladet

/

Härligt hemma

/

Kommersiell text (läs mer här)

LÄS VIDARE

Inredningstips: Så ska du styla hemma i år

ÄMNEN I ARTIKELN

Kommersiell text (läs mer här)

Arbetsmiljö

MER OM HÄRLIGT HEMMA

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Städprylar: Smarta tips för hemmet

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Fläktar: Så behåller du kylan i sommar

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Bli av med mygg: Bästa tipsen