Tar rädslan för stor plats i den politiska debatten?

Läs chatten med Tone Schunnesson

Tone Schunnesson kommer att skriva tio texter inför valet 2022.

Denna chatt är stängd.

  • Tone Schunnesson
    29 okt 2021

    Tack för alla frågor! Och tack för att ni läste min text. Ha en fin helg!

  • 29 okt 2021

    Nu säger du ju emot dig själv. Du håller inte med SD om något eftersom de är rasistiska samtidigt som du skriver att du inte är rädd för deras förslag.

    Erik

    Hm, förstår inte din fråga. Men ja, ibland säger man onekligen emot sig själv. Jag tror jag försökte skriva att ja, vi är alla rädda men vad händer när man medvetet använder rädslan för att piska upp ett samtal och vända människor mot varandra, i ett försök att få sin vilja igenom och driva på sin ideologi.

    Tone Schunnesson
  • 29 okt 2021

    Tack för att du skriver "Tones röst"! Hur känns det att skriva i det formatet?

    Funny

    Tack för att du läser!! Det känns roligt, lite nervöst och utmanade. Jag tycker om att försöka få vara med och skriva om samhället, på ett lite annorlunda sätt.

    Tone Schunnesson
  • Tone Schunnesson
    29 okt 2021

    Nu ska jag strax runda av, tusen tack för alla frågor! Hinner inte svara på alla men tar en sista.

  • 29 okt 2021

    Jag gillar din artikel. Du skriver på ett introvert sätt och blandar upplevelser med minnen från det förflutna och egna iakttagelser. Fast det blir lite för lite sakfrågor. Och detta med rädsla? Finns det inget att vara rädd för när en 60- årig dam kan skjutas i huvudet när hon ska posta ett brev? Slutligen en sak om feminism... Om vi styrs av ett patriarkat, varför tillåts modern feminism överallt ta så stort utrymme och propageras för så mycket? Hur går det ihop med att vi har kvinnliga ledare och höga politiker?

    Tom

    Tusen tack! Just min serie "Tones röst" handlar inte så mycket om politiska sakfrågor på traditionellt vis, om du vill veta mer kan du titta på den fina videon vi gjort till. Fruktansvärt för damen, vilken sorg.

    Tone Schunnesson

I tio texter om politiken och valet skriver författaren Tone Schunnesson fram sina egna frågeställningar inför riksdagsvalet 2022.

För Aftonbladet Kultur ska hon söka svar på vad som egentligen har hänt – och vad som kommer att hända. Med henne själv, med oss och med samhället.

I dag publicerar vi del 2 i Tones röst, där hon möter Rebecka Fallenkvist, programledare i den SD-finansierade Youtube-kanalen Riks.

LÄS VIDARE

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.