Kultur

Efter offentliga bråket: Britneys syster talar ut

Podden ”Call her daddy” är sorglig – och ett måste för Britney-fansen

Av: 

Linn Elmervik

Detta är en kulturartikel som är en del av Aftonbladets opinionsjournalistik.

Jamie Lynn Spears är lillasyster till Britney Spears.
Jamie Lynn Spears är lillasyster till Britney Spears.

KULTUR

Pappa Jamie kämpade med alkoholproblem, mamma Lynne hade inte kraft nog att skilja sig och storasyster Britney kraschade psykiskt.

Då blev 16-åriga Jamie Lynn Spears gravid.

Över en natt fick hon sparken från Nickelodeon-serien Zoey 101 och den spirande Hollywoodkarriären var över. Att vara tonårsstjärna i 00-talets USA och, ve och fasa, ha haft oskyddat sex? En oförlåtlig synd. Jamie Lynn klassades som en dålig förebild för unga kvinnor och alla uppdrag försvann.

Sedan Britney Spears blev fri från sitt förmyndarskap i slutet av förra året har hon delat otaliga arga inlägg om sin familj på sociala medier. De senaste veckorna har det mesta handlat om att lillasystern ljuger och aldrig brytt sig om henne. Tonen har trappats upp steg för steg.

Nu talar Jamie Lynn ut. I två avsnitt av podcasten ”Call her daddy” berättar hon för programledaren och influencern Alex Cooper om uppväxten i den amerikanska södern, kriserna och det offentliga bråket med storasystern. Intervjun är en del i reklamkampanjen för hennes nya bok Things I should have said (en bok som givetvis upprört Britney) och det är detaljerat, privat och snaskigt. En dröm för ett gammalt Britney-fan som jag.

Jamie Lynn läser upp sms från systern, redogör för deras telefonkontakt och berättar om kaoset hemma i Louisiana under barndomen. Hon berättar att hon som gravid gömdes undan i ett hus mitt i ingenstans för att inga paparazzifotografer skulle hitta henne – och undrar varför hennes föräldrar inte satte stopp.

Den sorgligaste stunden är den när hon beskriver Britneys tid med Justin Timberlake som några av de lyckligaste åren under uppväxten. Han var alltid så snäll mot Jamie Lynn. I avsaknad av andra trygga vuxna betydde hans närvaro mycket.

Om man hade det minsta hopp om att Jamie Lynns berättelse skulle få Britneys liv att framstå i lite lyckligare dager blir man tyvärr besviken. Trots det är den ett måste för alla Britney-fan.

ANNONS

Prova Nextory gratis i 30 dagar - marknadens största utbud av E-böcker och ljudböcker!

Extern länk från Nextory

Gå till Kampanjen

Publisert:

LÄS VIDARE

Hög tid att lämna ön Tengah för sista gången

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Poddpatrullen

Jamie Lynn Spears

Britney Spears

Podd