”Kapitalism är också en form av förtryck”

Nytt avsnitt av podden ”Start Worrying, Details to Follow” – med Lea Ypi

Lea Ypi, författare och professor i politisk teori, deltar i det nya avsnittet av podden ”Start worrying, details to follow”.

Vad innebär det att vara fri? I podden samtalar vi med Lea Ypi, professor i politisk teori och författare till den prisbelönta biografin Free: Coming of Age at the end of History. Det är en bok som handlar om att växa upp i Albanien, det kommunistiska experimentlandet som bröt med både Sovjet och Kina.

I början av 90-talet föll kommunistregimen och demokrati och marknadsreformer infördes. Free är en av de mest uppmärksammade och hyllade böckerna internationellt just nu, på goda grunder. I podden samtalar vi om vad frihet är, om mänsklig värdighet och varför kapitalism också är en form av förtryck. Om hur man bevarar en skärva av frihet i totalitära system. Och om Leas mormor, vars historia är en del av Europas.


Start Worrying, Details to Follow är en podd med Karin Pettersson från Aftonbladet och Georg Diez från The New Institute. I podden förs samtal med ledande tänkare om populism, teknik, ojämlikhet och, som ett övergripande tema, framtiden för demokratin. Podden är på engelska.

Kultur

Prenumerera på Kulturens nyhetsbrev

Aftonbladets kulturchef Karin Petterson guidar till veckans viktigaste kulturhändelser och mest intressanta idédebatt.

Följ ämnen i artikeln