Oron efter nya bilderna på prins Philip

Prins Philip, 99, har åkt in och ut på sjukhus den senaste månaden.

Oron för prinsens hälsa är stor bland britterna.

– Han är ju en favoritperson i kungafamiljen. Det kommer bli landssorg när han trillar av pinn, säger Aftonbladets hovexpert Jenny Alexandersson.

Prins Philip, som fyller 100 år i juni, skrevs ut från sjukhuset King Edward VII på tisdagen efter fyra veckor – hans längsta sjukhusvistelse någonsin.

När han kom hem till Windsor Castle en timme senare vinkade han genom rutan till sina välönskare innan han återförenades med hustrun, drottning Elizabeth.

– Han måste ha ett fantastiskt pannben, att vara så gammal och klara av infektioner och hjärtoperatoner. Hans hälsa har varit vacklande men han har kämpat på, säger Jenny Alexandersson.

Oron för prinsens hälsa är stor bland britterna. ”Hur mår prinsen egentligen?”, lyder rubrikerna i pressen

Prins Philip lämnade sjukhuset på tisdagen, efter fyra veckor.
Prins Philip lämnade sjukhuset på tisdagen, efter fyra veckor.

– Han är ju en favoritperson i kungafamiljen, just för att han alla dessa år stått två steg bakom drottningen. Precis som hon är han en symbol för kungariket och samväldet, för den lojala ståndaktiga kungafamiljen som verkar överleva allt.

Nu har den snart hundraårige prinsen överlevt både en infektion och en hjärtoperation.

Den 16 februari lades han in på sjukhus för ”observation och vila” efter att ha känt sig dålig. Han fick en infektion och flyttades till en hjärtavdelning där han opererades ”för ett tidigare känt hjärtproblem”, enligt hovet. Han förblev på sjukhus för fortsatt behandling under några veckor.

Prins Philip fyller 100 år i juli.
Prins Philip fyller 100 år i juli.
Prins Philip är otroligt älskad av det brittiska folket, enligt Aftonbladets hovexpert Jenny Alexandersson.
Prins Philip är otroligt älskad av det brittiska folket, enligt Aftonbladets hovexpert Jenny Alexandersson.

Kungafamiljen har under samma tid fått utstå några turbulenta veckor, efter Meghan Markles och prins Harrys anklagelser om bland annat rasism i den omtalade intervjun med Oprah Winfrey.

Både drottningen och prins Philip frånskrevs anklagelserna. Men Philip är känd för att ha slängt ur sig en och annan groda, säger Jenny Alexandersson.

– Han är otroligt älskad, men inte okontroversiell. Det har varit en del rasistiska klavertramp men britterna förlåter honom allt.

– Precis som drottningen är han en person som sätter plikten och lojaliteten främst. Att han är så känd för generationer av britter gör att det kommer bli landssorg när han trillar av pinn.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

PODD Harry och Meghan startar krig mot kungahuset

Harry och Meghan riktar grova anklagelser mot brittiska kungahuset. Rasism, psykisk ohälsa, känslokyla och svek. Vi analyserar de viktigaste avslöjandena och går igenom allt som hänt efter att paret genomförde sin “tell all” hos Oprah Winfrey. Vi tar upp reaktionerna efteråt - Meghans pappas försvarstal, de påstådda lögnerna, premiärministerns kommentar och kritiken. Missa inte detta fullspäckade avsnitt som innehåller allt om de senaste dagarnas händelser.
Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publisert:

LÄS VIDARE