Kritik mot Harry och Meghans tilltag

Tog bilder när de lade krans på kyrkogård i Los Angeles

Publicerad:
Uppdaterad:

Meghan Markle

Prins Harry och Meghan fick nobben av drottning Elizabeth på den traditionella minnesdagen.
Istället arrangerade paret en fotografering på en kyrkogård i Los Angeles.
– Osmakligt! säger programledaren Piers Morgan.

Varje år uppmärksammar drottning Elizabeth och resten av kungafamiljen Remembrance Day, minnesdagen av stupade i de två världskrigen.

Familjen håller två tysta minuter för de drabbade vid minnesmonumentet vid Whitehall i London. Sedan placerar de blomsterkransar vid monumentet.

Enligt brittiska medier bad prins Harry sin farmor att placera en krans från honom och Meghan på platsen. Men prinsen fick kalla handen.

Drottning Elizabeth anser att Harry och Meghan ska betraktas som privatpersoner och inte arbetande kungligheter. Det gäller under det prövoår som instiftades sedan Harry och Meghan meddelade att de lämnar kungahuset för att få ett friare och mer anonymt liv utanför strålkastarljuset.

Prins Harry och hertiginnan Meghan vid Remembrance Day förra året då paret befann sig i London.
Foto: TT
Prins Harry och hertiginnan Meghan vid Remembrance Day förra året då paret befann sig i London.

Klädde sig som kungligheter

Men paret lät sig inte nöja med den uteblivna kransen. De lät arrangera en fotografering vid Los Angeles National Cemetery där många krigsveteraner är begravda.

De var båda klädda i mörka färger så som kungligheterna alltid är denna dag i London. Prins Harry bar kostym med flera utmärkelser på bröstet - en typisk kunglig look. Dessutom bar de den traditionella vallmoblomman, symbolen för stupade i världskrigen.

De la ner en blomsterkrans på en av gravarna och höll en egen tyst minut. Bilderna spreds sedan till medierna via parets pr-avdelning.

Men tilltaget har väckt enorm kritik i Storbritannien.

– Det är ett osmakligt pr-trick, säger Piers Morgan, programledare för ”Good Morning Britain”.

Han menar att parets bilder var ett sätt att hämnas för att drottningen nekade paret att ha en egen krans vid ceremonin i London.

Vass kritik mot paret

Hovreportern Richard Palmer skriver på Twitter:

”Sprickan mellan slottet och Harry och Meghan kommer djupna. Varför behöver man ta med en pr-fotograf och sedan publicera bilder av ett ”privat ögonblick” på minnesdagen?”.

Sociala medier fylldes snabbt med vass kritik mot paret. Många menade att de sänder ut dubbla signaler. De lämnar kungahuset för att slippa strålkastarljuset - samtidigt som de gör allt för att få fortsatt uppmärkamhet från medierna.

Men det finns även de som försvarar paret och menar att det var vikigt för prins Harry att visa sin respekt den här dagen. Han tvingades avsäga sig sina militära uppdrag när han lämnade kungahuset vilket sägs vara en stor sorg för prinsen. Han har bland annat tjänstgjort i Afghanistan.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

PODD Prinsessan förföljdes av en stalker

En okänd kvinna dök plötsligt upp vid drottning Elizabeths sida under en minnesstund. Vi berättar allt om kvinnans uppdrag. Vi pratar även om Harry och Meghans övertramp på kyrkogården, skandalen kring kungens kock och varför drottningen nobbade sitt barnbarns önskan. Dessutom svarar vi på frågor om tronföljden och homosexualitet.
Med Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM KUNGLIGT