Experten om bilden på Victoria: ”En drottning”

Uppdaterad 2022-03-30 | Publicerad 2022-03-29

Kungahuset har gjort om sin hemsida och publicerat nya bilder på kungafamiljen.

Kronprinsessan Victoria har en mer allvarlig och majestätiskt look.

– Det är en mycket drottninglik bild, säger hovexpert Sara Ericsson.

I dag lanserade kungahuset en uppdaterad version av sin hemsida. De nya bilderna innefattar alla som ingår i kungahuset: kungaparet, kronprinsessparet med Estelle och Oscar, prinsparet och prinsessan Madeleine.

Chris O’Neill är inte med eftersom han inte är en del av det kungliga huset. Han tackade nej till en kunglig titel i samband med bröllopet 2013.

Bilderna är tagna på Kungliga slottet i pampig miljö i full galastass. Man har även tagit porträtt och ett familjefoto i fina men mer vardagliga kläder.

Bilden på kronprinsessan Victoria har väckt en del uppmärksamhet.

”Pampiga bilder”

– Kronprinsessan är mer majestätisk än tidigare. Hon ger ett seriöst intryck, det är en mer drottninglik bild än vad vi sett tidigare och med lite mer allvar, säger Sara Ericsson.

Hon tror att de nya bilderna går i linje med att kungen firar 50 år på tronen nästa år.

– Bilderna är betydligt mer pampiga än tidigare.

Prinsessan Estelle och prins Oscar har också fått nya bilder. Det är första gången vi ser Estelle i långklänning och med ett litet minidiadem. De andra barnen; Alexander, Gabriel, Leonore, Nicolas, Adrienne finns inte längre kvar på hemsida. Efter kungens beslut att utesluta dem från kungahuset 2019 så är de nu inte längre med på bild.

Hovets informationschef Margareta Thorgren berättar att arbetet med den nya hemsidan har pågått en tid.

– Vi såg det här behovet redan för ett antal år sedan. Det är ett projekt som var viktigt att genomföra. I dag har man andra krav och förväntningar på en hemsida, den måste kunna fungera både på mobil, läsplatta och dator. Det handlar om funktionalitet och tillgänglighet för alla. Under pandemin har vi haft ett större utrymme att utveckla hemsidan.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

Vackra klänningar för alla tillfällen

Prisjakt-logotypI samarbete med Prisjakt.nu

LÄS VIDARE