Prinsessan Madeleine bjöd in till kalas på Hovstallet

Publicerad 2022-06-17

Åtta förväntansfulla barn fick gå på kalas med prinsessan Madeleine.

De fick åka limousine till Hovstallet, klappa hästar och se ett uppträdande av Tobbe Trollkarl.

Självklart bjöds det på prinsesstårta i trädgården.

Det var i samarbete med organisationen Min stora dag som prinsessan arrangerade ett kalas i trädgården vid sitt hem vid Hovstallet i torsdags.

Organisationen som prinsessan är beskyddare av uppfyller svårt sjuka barns drömmar och önskningar. Det är ett sätt att få dem att tänka på något annat än den behandling de kanske genomgår eller långa dagar på sjukhus.

De åtta barnen kom från olika delar av Sverige och tillbringade en eftermiddag tillsammans med prinsessan Madeleine. De anlände till Hovstallet i limousine och fick träffa alla hästarna i stallet och klappa och kela med dem. Barnen fick även åka häst och vagn och se Tobbe Trollkarl uppträda.

När det var dags för födelsedagsfika så serverades en blå prinsesstårta och flädersaft i trädgården.

Prinsessan Madeleine har tidigare arrangerat flera kalas för Min stora dag på Kungliga slottet. 2016 var även Madeleines dotter prinsessan Leonore med på kalaset.

Prinsessan Madeleine är i Sverige tillsammans med sin familj för att ha sommarsemester ”hemma”. Hon bor vanligtvis i Miami, men tillbringar alltid flera veckor på Solliden varje år. Det är en chans för barnen Nicolas, Leonore och Adrienne att umgås med sina kusiner och mormor och morfar.

Det här året har hon även flera officiella uppdrag inplanerade, bland annat en resa till Tyskland och ett besök i sonen Nicolas hertigdöme Ångermanland.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

Vackra klänningar för alla tillfällen

Prisjakt-logotypI samarbete med Prisjakt.nu

LÄS VIDARE