De kungliga slotten stänger tillfälligt

Publicerad:
Uppdaterad:
Drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf kommer till kungens traditionsenliga middag för Nobelpristagarna på Stockholms slott.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT
Drottning Silvia och kung Carl XVI Gustaf kommer till kungens traditionsenliga middag för Nobelpristagarna på Stockholms slott.

Coronapandemin

Den publika verksamheten vid de kungliga slotten ska stängas tillfälligt. Beslutet togs av Kungen med anledning av den rådande situationen kring spridningen av coronaviruset.

Beslutet gäller från och med den 21 mars och tills vidare, beroende på hur den fortsatta utvecklingen kring viruset ter sig.

”Detta är en försiktighetsåtgärd med anledning av coronavirusets utveckling. Situationen gör det inte möjligt för oss att bedriva publik verksamhet i de kungliga slotten. Vi följer utvecklingen och ser fram emot att få hälsa våra besökare välkomna åter så snart det är möjligt. Vi kommer att öka våra insatser att tillgängliggöra utställningar och slott via våra digitala kanaler. De kungliga parkerna kommer också att vara öppna så länge inget annat meddelas”, säger ståthållare Staffan Larsson i ett pressmeddelande på Kungahusets hemsida.

PODD Corona - därför har Iran drabbat så hårt av virusutbrottet

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om hur det kommer sig att Iran drabbats så hårt av coronaviruset. Gäst är Rouzbeh Parsi, programchef på Utrikespolitiska institutet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM KUNGLIGT