Thomas Markle vill stämma Meghans vänner

Av: 

Jenny Alexandersson

Meghan Markle

I en intervju i People avslöjade fem anonyma vänner till Meghan flera ofördelaktiga saker om Thomas Markle.

Nu vill Meghans pappa stämma dem för förtal.

– De ljög om mig, säger Markle.

Redan vid bröllopet stod det klart att relationen mellan Meghan och hennes pappa var komplicerad.

Thomas Markle hade bland annat fått betalt för arrangerade paparazzibilder och gjorde flera kritiska uttalanden om sin dotter och Harry. Det var tänkt att Thomas Markle skulle leda Meghan fram till altaret, men i sista stund meddelade han att han inte kunde närvara på grund av en hjärtinfarkt.

En tid efter bröllopet intervjuades fem av Meghans vänner anonymt i tidningen People. Under rubriken “Sanningen om Meghan” avslöjade de flera osmickrande detaljer om hennes far.

– Han har aldrig ringt till henne, inte ens skickat ett sms. Det är så smärtsamt, sa en av dem.

Ljög för sin dotter

En annan berättade att Thomas Markle ljugit för sin dotter när hon ställde honom mot väggen angående de sålda paparazzibilderna.

Dessutom avslöjade vännerna att Meghan skrivit ett privat brev till sin far och bett honom sluta prata med medierna. Det var samma brev som Thomas Markle senare lät ett par tidningar publicera delar av för att försvara sitt rykte. Meghan vann nyligen mot tidningarna i rätten efter att ha stämt dem för intrång i privatlivet.

Nu säger Meghans pappa att han vill stämma de anonyma vännerna.

– De ljög om mig, det är förtal. Tidningen kan också ha ett ansvar och personerna som tillhandahöll informationen - men ingen verkar vilja avslöja deras namn, säger Thomas Markle till Sunday People.

Vill bli intervjuad av Oprah

Thomas Markle har pratat med sin advokat och säger att så snart han vet vilka vännerna är så kommer hans advokat att lämna in en stämningsansökan.

Markle har samtidigt skickat ett brev till Oprah Winfrey där han erbjudit henne en intervju där han kan få bemöta Meghans påståenden om honom. Meghan sa bland annat att hon inte kunde förstå hur hennes far kunde ljuga för henne eller orsaka henne skada när hon och Harry gav en ”tell all” till tv-stjärnan i början av mars.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

Publisert:

LÄS VIDARE

Meghan Markles pappa: ”Hade velat vara där för dem”

ÄMNEN I ARTIKELN

Meghan Markle

Brittiska kungahuset

Förtal

Oprah Winfrey

MER OM KUNGLIGT

Harry: Meghan räddade mig ur fångenskapen

Meghan Markles pappa: ”Hade velat vara där för dem”

Harry och Meghans första tv-serie på Netflix