Här samlas prinsessan Madeleines familj inför julmyset

Uppdaterad 2021-12-21 | Publicerad 2021-12-20

Prinsessan Madeleine och familjen är hemma från USA för julfirande i Sverige.

På slottet fick de det traditionsenliga uppdraget att ta emot årets julgranar.

Men i ”Året med kungafamiljen” finns prinsessan Madeleine inte med, rapporterar Hänt.

Coronapandemin har ställt till det för familjer som är utspridda över världen. Det gäller även vår egen kungafamilj och prinsessan Madeleines familj som bor i Florida, USA.

Men nu har familjen återförenats med den svenska sidan och på måndagen samlades prinsessan med Chris O’Neill och barnen Leonore, 7, Nicolas, 6 och Adrienne, 3 utanför Stockholms slott.

På schemat stod att ta emot årets julgranar från Skogshögskolans studentkår inför julfirandet på slottet.

Familjen var för uppdraget juligt men sobert klädda med mörk kostym för Chris O’Neill, svart polotröja och röd och svart-rutig kjol för prinsessan Madeleine, lillprinsen Nicolas i röd slipover och mörka byxor och prinsessorna i likadana mörkgröna sammetsklänningar. Prinsessan Madeleine hade även höga klackar som såg ut att komma från lyxmärket Louboutin med sina karaktäristiska röda sulor.

Prinsessan Madeleine och dottern Adrienne.
Prinsessan Madeleine och dottern Adrienne.

Färre uppdrag

I juletid är det även dags för SVT:s program ”Årets med kungafamiljen”. Men där finns prinsessan inte med, vilket Hänt var först att rapportera om.

Där ger presschefen Margareta Thorgren följande svar:

”Gällande SVT:s kungsprogram har detta år även kantats av pandemin och prinsessan Madeleine och familjen lever och bor i USA och de officiella uppdragen har därför naturligt varit färre. Det är kungafamiljens officiella uppdrag som SVT främst speglar.”

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne på väg att ta emot granar inför julfirandet från Skogshögskolans studentkår på Stockholms slott.
Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen Leonore, Nicolas och Adrienne på väg att ta emot granar inför julfirandet från Skogshögskolans studentkår på Stockholms slott.

Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

LÄS VIDARE