Kronprinsessparet vill ge sitt stöd till coronahjältarna

Publicerad:
Uppdaterad:

Coronapandemin

Kronprinsessan och hennes make ville visa sin uppskattning till de som kämpar i coronapandemin.

De gav sig ut på kunglig turné och gjorde fyra besök i Stockholmsområdet, bland annat hos IVA-personalen på Karolinska och S:t Görans.

På coronavänligt avstånd besökte Kronprinsessparet sjukhusen.
Foto: Hovet.
På coronavänligt avstånd besökte Kronprinsessparet sjukhusen.

I dagarna gjorde Kronprinsessparet fyra besök i Stockholmsområdet som alla hade koppling till covid-19. De ville både belysa dessa företag och organisationer som ställt om i pandemin, och visa sin uppskattning för vårdpersonalen.

Paret besökte Karolinska universitetssjukhuset och Capio S:t Görans sjukhus, där de möttes av medarbetare som arbetar med svårt sjuka covid-19-patienter, enligt Kungahusets hemsida.

Där berättade medarbetare vid ortopedavdelningen om hur de sadlat om för att ta hand om covid-19-patienter.

Foto: Hovet.
Kungligt besök på Capio S:t Görans sjukhus.

Inte bara vårdhjältar som fick finbesök

Men det var inte bara sjukhusen som fick kungliga gäster. Kronprinsessparet besökte under torsdagen företaget Svensk emballageteknik i Järfälla, som ställt om produktionen för att kunna tillverka skyddsutrustning till vårdhjältarna.

Samma dag ville paret visa också sitt stöd för ungdomar som blir utan jobb i sommar. Fryshuset i Stockholm är en av dem som ligger bakom satsningen "Beredskapslyftet: Sommar", som ger 1000 ungdomar chansen till sommarjobb och arbetslivserfarenhet.

Såhär skriver Kungahuset på sin Instagram om besöken:

”Kungafamiljen är angelägen om att visa sitt stöd för de insatser som görs i olika delar av samhället för att bekämpa covid-19-pandemin.”

Foto: Hovet.
Kronprinsessan Victoria på Svensk emballageteknik i Järfälla.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM KUNGLIGT