Kungafamiljen fasar för ny film om Diana

Nya skandaler kan påverka kungahuset negativt

En kommande dokumentär om Diana ska avslöja tidigare okända händelser i prinsessans liv.

Nu fruktar kungafamiljen att fler skandaler ska skaka om kungahuset.

– Det kan såklart handla om mycket personliga och dramatiska uppgifter, säger hovexperten Sara Ericsson.

Nästa år är det 25 år sedan som prinsessan Diana dog i en tragisk bilolycka i Paris 1997. För att uppmärksamma detta planerar Netflix att göra en uppföljare till den mycket omtalade dokumentären ”Diana - in her own words” som sändes första gången 2017.

Den dokumentären baserades på flera bandinspelningar med Diana. Bland annat berättade Diana om sina ätstörningar och att hon försökte framkalla ett missfall när hon var gravid med prins William. Hon pratade även om otroheten mellan Charles och Camilla.

Prins Charles och prinsessan Dianas äktenskap var inte lyckligt. Under många år träffade prinsen Camilla Parker-Bowles vid sidan av.
Prins Charles och prinsessan Dianas äktenskap var inte lyckligt. Under många år träffade prinsen Camilla Parker-Bowles vid sidan av.

”Jag vill ha min man”

Under ett födelsedagsfirande där både Diana, Charles och Camilla var gäster ställde Diana sin mans älskarinna mot väggen.

– Jag vet vad som pågår, säger Diana i dokumentären.

– Du har allt du kan önska i världen. Alla män älskar dig och du har två fina barn. Vad mer vill du ha? svarar Camilla.

– Jag vill ha min make, säger Diana.

Dokumentären från 2017 väckte starka reaktioner, särskilt eftersom man använt inspelningarna av Dianas röst. Samtalen spelades in 1992 av författaren Andrew Morton när han skrev boken ”Diana - Her true story”.

Fruktar fler avslöjanden

Även den nya dokumentären kommer att baseras på inspelningarna. Det är sammanlagt sju timmars samtal som filmmakaren Tom Jennings gått igenom. Han säger att intresset för Diana kommer öka lavinartat nästa år, inte minst för att Netflix släpper ännu en säsong av The Crown då.

Källor till Daily Mail uppger att prins Charles och resten av kungafamiljen fruktar att fler avslöjanden kan skada kungahuset.

Efter en period med flera skandaler, bland annat prins Andrews kopplingar till pedofildömde Jeffrey Epstein och Harry och Meghans anklagelser om rasism – vill drottning Elizabeth, 95, ha lite lugn och ro i familjen.

Prins Harry och Meghan har ett kontrakt med Netflix som enligt uppgift är värt nära en miljard kronor.
Prins Harry och Meghan har ett kontrakt med Netflix som enligt uppgift är värt nära en miljard kronor.

”Han är emot skandaler”

Prins Harry och Meghan undertecknade ett kontrakt med Netflix förra året som sägs garantera dem upp mot en miljard kronor. De ska producera tv-serier och dokumentärer för streamingjätten.

– Jag undrar vad prins Harry tänker. Han lämnade kungahuset just för att han inte ville att historien med hans mamma skulle upprepa sig. Nu är han i en svår sits. Han är emot avslöjanden och skandaler, men han kan inte försvara sin mamma mot sin egen arbetsgivare, säger Sara Ericsson.


Fler kungliga bilder och nyheter hittar du på Instagramkontot Kungligt med Jenny

PODD Nya avslöjanden om prinsessan Diana

Sju timmars inspelade samtal med prinsessan Diana ska bli ny dokumentär. Vi berättar om två dramatiska händelser som kommer vara med i filmen. Dessutom får du veta allt om den nya dokumentär som ska analysera vartenda ord och varje gest från Harry och Meghan från intervjun med Oprah Winfrey i jakten på lögner. Vi analyserar även de senaste siffrorna om kungahusets popularitet och svarar på lyssnarfrågor.
Med: Jenny Alexandersson och Sara Ericsson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Vill du fortsätta lyssna på vad som händer bakom de kungliga kulisserna? Klicka dig vidare för ett fantastiskt erbjudande!

Publisert:

LÄS VIDARE