Konflikt i kassakö slutade med misshandelsdom

Av: 

Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Arkivbild
Foto: Steve Helber / TT / NTB Scanpix
Arkivbild

ESKILSTUNA

När en kvinna som handlade på Lidl ville lämna kassakön för att gå tillbaka in i butiken misshandlades hon av mannen bakom henne i kön. Nu har den 67-årige mannen dömts för brottet, skriver Katrineholms kuriren.

Det var i våras som den målsägande upptäckte att hon behövde gå tillbaka in i butiken. Mannen bakom henne i kön blockerade då möjligheten för henne att ta sig förbi — med en kundvagn. När kvinnan på nytt bad om att få komma förbi, började mannen köra sin kundvagn mot henne.

Enligt kvinnan fick hon ta emot flera slag av kundvagnen. Hon skyddade sig genom att lägga händerna på magen och det gjorde ont när hon fick kundvagnen på händerna. Efteråt hade hon så ont att hon inte kunde kliva upp ur sängen på tre dagar, enligt vad hon berättat för tingsrätten.

67-åringen har nekat till brott samt hävdat att det rörde sig om nödvärn. Till stöd för kvinnans berättelse finns dock vittnen samt bilder från butikens videoövervakning. Enligt Nyköpings tingsrätts dom, visar bilderna att mannen körde in med sin kundvagn i kvinnan två gånger. Brottsoffret knuffades då in ett staket som fanns bakom henne. Att detta skulle kunna betraktas som nödvärn kan rätten inte se.

Mannen döms nu för ringa misshandel, skriver Katrineholms kuriren.

Källor

Publicerad:

LÄS VIDARE