Brottsliga utvisad – bodde i villa i Bromsten

Av: Aftonbladet

Publicerad:
Uppdaterad:
Arkivbild.
Foto: HENRIK MONTGOMERY / TT / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild.

STOCKHOLM

Gränspolisen gjorde på torsdagen razzia mot ett svarthotell i form av en villa i Bromsten i västra Stockholm. I huset hittades förutom narkotika och mängder av stöldgods även sovplatser för 17 personer. Elva befann sig på plats och sju av dem fick lämna Sverige via Arlanda redan samma kväll, med stöd av utlänningslagen och med förbud att återvända inom tre år.

Tillslaget gjordes efter uppgifter om att där bodde personer som var efterlysta. Bland det som beslagtogs och tros vara stöldgods finns elva cyklar, en moped, en motorcykel och ett antal dyra verktyg. Inne i villan påträffades även narkotika och en falsk id-handling.

Villaägaren är nu anmäld för olaglig hotellverksamhet och kommunen och brandkåren har gjort tillsyn på adressen.

Enligt polisen är huset i Bromsten ett av många där ägare förvandlat villor eller radhus gjorda för en normalfamilj till olagliga och farliga svarthotell med uppåt 20 sängplatser som hyrs ut illegalt.

– Det är viktigt att vi slår mot vad vi kallar möjliggörarna för de internationella brottsnätverken. Vi måste vara uthålliga och med kontinuitet och i samverkan med interna och externa aktörer agera mot denna brottslighet, säger Per-Arne Kaati, chef vid gränspolisen i Stockholm.

Källor

Publicerad:

LÄS VIDARE