Dumplings med färs och ingefära

Av Godare

(66)

Vad tycker du?

Dumplings med färs och ingefära

Dumplings – har du också fastnat för de asiatiska små degknytena med sina goda fyllningar? Här är ett recept på hemgjorda dumplings fyllda med fläskfärs smaksatt med ingefära och sesamolja.

Dumplings  – recept med härliga smaker.

Ingredienser

Fyllning

  • 3 bladkinakål
  • 500 gfläskfärs, nötfärs fungerar men blir torrare
  • 1 dlSalladslök, hackad
  • 2 mskfärsk ingefära, hackad
  • 1 tskSalt
  • 1 mskJapansk sojasås
  • Sesamolja, några droppar
  • 1 mskpotatismjöl

Dumplingdeg

  • 3 dlhett vatten
  • 7 dlVetemjöl

Stekning och kokning

  • 2 mskRapsolja, till stekning

Dippsås

  • 4 mskJapansk sojasås
  • 1,5 mskflytande honung
  • 4 mskRisvinäger
  • 2 tskfärsk ingefära, riven
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad eller riven
  • 2 tskSesamolja
  • 1 krmChiliflakes, kan uteslutas
  • färsk koriander, kan uteslutas

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Dumplings med färs och ingefära