Trerättersmeny för vänskapen

Publisert:
Avokado med räkor och löjrom.

Här är en god trerättersmeny för dig som vill laga menyn på bara en timme.

Gör så här:

  1. Börja med desserten så att den hinner stå och stelna i frysen i 45 ­minuter och sedan i kylen.
  2. Gör sedan avokadosalladen så att den är klar på sina tallrikar när ­gästerna dundrar in.
  3. Linsröran håller sig varm i kastrullen och laxen invirad i folie. Har gästerna suttit och smackat uppskattande över förrätten väldigt länge så kan du värma linserna försiktigt på spisen och mikra laxbitarna en knapp minut innan du serverar.

Förrätt

  • Avokado med räkor och löjrom är en förrätt som du lätt fixar i förväg innan gästarna kommer. Fyll gärna avokadohalvorna generöst med gräddfilsröra och toppa med räkor och lite löjrom.

Huvudrätt

Lax med pepparrotslinser.
  • Lax med pepparrotslinser. Smaka gärna av med pressad citron, salt och peppar. Om du serverar du laxen som ensamrätt kan den behöva stöttas med ris eller kokt potatis.

Efterrätt

Pannacotta med lingon.
  • Pannacotta med lingon. Börja med efterrätten när du lagar trerättersmenyn. Den behöver stå och stelna i frysen i 45 ­minuter.
Jon Hansson

Jon Hansson är journalist med 40 år i yrket, skrivit tolv kokböcker innehållandes över 2500 recept, diplomerad sommelier, vin- och matfantast. Testar olika matnyttigheter, från mozzarella till kockknivar på Aftonbladet Plus. Skriver även för krogguiden White guide och Magasin måltid.