Svartvinbärsmoussertårta med vaniljpannacotta
Svartvinbärsmoussertårta med vaniljpannacotta. Godare-profilen och bakbloggaren Cecilia H Larsson visar hur du gör en elegant moussetårta.
– Smulorna på toppen ger tårtan lite liv och gör den lite busig, säger Cecilia.
1 portion i receptet blir en tårta med cirka 10 bitar. Tid tillkommer för kylning och frysning.
Ingredienser
Vit chokladgrädde
- 130 gVit choklad
- 3 dlvispgrädde
- 1 krmSalt
Smulbotten
- 50 gSmör
- 90 gVetemjöl
- 0,5 dlströsocker
- 1 krmSalt
- 0,5 tskBakpulver
- 1 tskVaniljsocker
- 1 mskkallt vatten
- 150 ggräddade smulor
- 40 gbrynt smör
Vaniljpannacotta
- 2 Gelatinblad
- 1 vaniljstång
- 3 dlvispgrädde
- 0,5 dlströsocker
- 1 nypasalt
Svartvinbärsmousse
- 5 Gelatinblad
- 3 dlvispgrädde
- 270 gSvartvinbärspuré
- 2 äggvitor, à 30 g styck
- 1,5 dlströsocker
- 1 tskpressad citron
- 1 krmSalt
Dekorera med
- kaksmulor
- oxalis
- bärpulver
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Cecilia H Larsson
Cecilia H Larsson är bakbloggare, receptkreatör och bakboksförfattare. Hon älskar att skapa såväl gamla favoriter som helt nya bakverk – med en extra passion för dekoration. Tillsammans med sin man Mattias Larsson leder hon programmet ”Garanterat gott” där det bjuds på lyxig – men alltid lättlagad – helgmat.
Visa 20 recept