Cecilia H Larsson

Av Cecilia H Larsson

Svartvinbärsmoussertårta med vaniljpannacotta

Av Cecilia H Larsson

(4)

Vad tycker du?

Svartvinbärsmoussertårta med vaniljpannacotta

Svartvinbärsmoussertårta med vaniljpannacotta. Godare-profilen och bakbloggaren Cecilia H Larsson visar hur du gör en elegant moussetårta.
– Smulorna på toppen ger tårtan lite liv och gör den lite busig, säger Cecilia.
1 portion i receptet blir en tårta med cirka 10 bitar. Tid tillkommer för kylning och frysning.

Imponera med en moussetårta med extra allt.

Ingredienser

Vit chokladgrädde

  • 130 gVit choklad
  • 3 dlvispgrädde
  • 1 krmSalt

Smulbotten

  • 50 gSmör
  • 90 gVetemjöl
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 krmSalt
  • 0,5 tskBakpulver
  • 1 tskVaniljsocker
  • 1 mskkallt vatten
  • 150 ggräddade smulor
  • 40 gbrynt smör

Vaniljpannacotta

  • 2 Gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 3 dlvispgrädde
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 dlsmetana
  • 1 nypasalt

Svartvinbärsmousse

  • 5 Gelatinblad
  • 3 dlvispgrädde
  • 270 gSvartvinbärspuré
  • 2 äggvitor, à 30 g styck
  • 1,5 dlströsocker
  • 1 tskpressad citron
  • 1 krmSalt

Dekorera med

  • kaksmulor
  • oxalis
  • bärpulver

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Svartvinbärsmoussertårta med vaniljpannacotta

Cecilia H Larsson

Cecilia H Larsson

Cecilia H Larsson är bakbloggare, receptkreatör och bakboksförfattare. Hon älskar att skapa såväl gamla favoriter som helt nya bakverk – med en extra passion för dekoration. Tillsammans med sin man Mattias Larsson leder hon programmet ”Garanterat gott” där det bjuds på lyxig – men alltid lättlagad – helgmat.

Visa 20 recept