Supersnabb chiliolja som förhöjer smaken på allt

Markiz Taintons recept

Av: 

Aftonbladet

Olivolja

Med bara två ingredienser gör du enkelt Markiz Taintons smakrika och heta chiliolja.

Servera till kött, fisk, kyckling, grönsaker – ja till allt som kan må bra av lite extra smak och hetta!

För att vispa ihop kocken Markiz Taintons supersnabba chiliolja behövs bara två ingredienser: olivolja och den nordafrikanska kryddan harissa.

– Har ni inte harissa hemma så går det bra med vilken chilipasta som helst, säger Markiz.

I klippet visar hon exakt hur du går tillväga för att göra oljan – så att du enkelt kan servera den till middag redan ikväll.

– Den är perfekt att bara ställa fram på bordet så får alla som älskar hetta bara toppa sin mat, säger hon.

ANNONS

Nu finns Muminmuggarna ABC i duopack äntligen i lager hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Condiments

Natur & Kultur

Condiments

279,00 kr

Tillfälligt slut

Till shoppen
Publisert:

LÄS VIDARE

Markiz Taintons härliga brunch

ÄMNEN I ARTIKELN

Olivolja

Markiz Tainton – matkreatör

MER OM GODARE

Bordssalt – så gör du livets salt

5 min

Citronknepet som lyfter smakerna – på nolltid

15 min

Markiz Taintons härliga brunch

1 h 40 min

Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost

Så får du perfekt couscous som Markiz

”Jag vill göra julen magisk”

Jordgubbssalsa – perfekt till grillat

20 min

Koriander – så smakar den allra mest

Markiz Taintons goda saffranssill

20 min

Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter

Senapsgriljerad lax

1 h 30 min

Felet som alla gör med tomatpuré

Så gör du en enkel skaldjursolja

35 min

Spenatsallad med labnehost och nektariner

30 min

Krossade brysselkål med rosmarin och salsiccia

45 min

Se våra mest gillade recept

Krispigt krämiga jalapeño-poppers

40 min

Lyxa till fylld färdigpasta snabbt och lätt

Enkel och snabblagad lunch hemma

Billig och mättande mat för en tunn plånbok

Tre enkla sätt att skala vitlök

Kotletter med sambal och grädde

1 h 5 min

Hemgjord pasta på två ingredienser

Kålpudding à la Tareq Taylor

1 h 30 min