Pepparkakstaco
Perfekta formen att fylla med juliga smaker
Gulliga tacoskal som kan fyllas med vad som helst som smakar gott till pepparkakor. Lingongrädde eller ädelostkräm kanske? Här har Helena Lyth fyllt dem med kladdkaka och apelsinklyftor och toppat med granatäppelkärnor.
Receptur boken ”Julprassel och decembermys”.
1 portion är en pepparkaksdeg
Helena har fyllt sina pepparkakstacos med kladdkaka och citrus, men man kan med fördel fylla den med ädelostkräm eller vad du själv tycker om. Eller gör tre olika fyllningar och servera på ett glöggmingel.
Pepparkakstacos – goda till glöggminglet
Ingredienser
- 1 pepparkaksdeg, färdigt paket ca. 500 g
Förslag på fyllning
- ädelostkräm
- lingongrädde
- kladdkaka
- apelsinklyftor
- granatäpplekärnor
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Ädelostbakelser – krämigt och krispigt
20 min
15 kladdkakor att fira kladdkakans dag med
Sofia Henriksson bjuder på glöggtilltugg
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Julens bästa kokböcker
Boken som hjälper dig att planera julmyset
Pepparkakssnittar – enkelt och snabbt





30 min
Kladdkakedipp till bär och frukt





20 min
Frida Skattberg: Lite kladdigare, lite mer frosting och lite godare
Sockriga saffransbullar – gott saffransfluff





2 h 30 min
Mörk chokladkaka med chilifudge





1 h 10 min
Pepparkakstårta med hallonmousse och vit chokladsmörkräm





1 h 20 min
Här är årets nya julgodis och snacks
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
Allt du behöver för att baka kladdkaka
Oreokaka med fudgetopping





1 h
Snickerskladdkaka





1 h
Se våra mest gillade recept
Fried chicken sandwich i hembakat focacciabröd





1 h 10 min