Bakade rabarber med mandel och punschgrädde
Rabarber – nu är primörsäsongen i full gång och så här kan du göra en efterrätt med späd rabarber, mandel och punchgrädde. Recept av Ludwig Tjörnemo, Årets kock 2020.
Bakade rabarber med mandel och punschgrädde
Bakade rabarber
- 2 stjälkar rabarber
- 1 dl socker
- 2 dl vitt vin
- 2 dl rabarbermust, funkar även med sockerdricka
- 1 msk kardemumma, hel
- 0.5 vaniljstång
- 1 citron
Punschgrädde
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk punsch
- 1 tsk socker
Brynt smör-kaka
- 100 g smör
- 3 äggvitor
- 100 g florsocker
- 40 g mandelmjöl
- 40 g vetemjöl
- 2 citroner, det rivna skalet
Topping
- 1 dl rostade mandlar
- 1 bit rabarber
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE

Broccoli- och grön ärtsoppa





25 min

Succé: Vårprimörer och närodlat!

Smarta sista minuten-tipsen till julbordet
Rabarber- och jordgubbslemonad





30 min

Vit sparris – favoriten bland vårprimörerna





30 min

Rice’n’beanburger med rödorange dinkelsallad och chilimajonnäs





1 h 15 min

Nacho grande med majs- och tomatsalsa och chilimajonnäs





1 h 15 min

Nässelsoppa med ägg, sparris och härligt krämig ost.





1 h

Spenatgryta





30 min

”Ängamat” med härliga varma vårprimörer





1 h

Baka gröna superbaguetter





35 min

Mustigt knäckebröd med kaffe





2 h

Baka gott brytbröd med vita bönor





45 min

Morotsfrallor med hemgjord hummus





25 min
Kyckling, ris och curry – utan kyckling





1 h

Morotspannkaka med rårörda lingon





45 min

Vanlig fredagstaco = Barnvänlig grön taco





1 h

Spagetti och köttbullar = Pasta med tomatsås och smakrika bönbollar





1 h 20 min

Pasta Carbonara – det veganska receptet





50 min

Söt kolakladdis med syrlig bärgrädde





45 min

Vegansk oreocheesecake





30 min

Uppfyll dina veganska fika-drömmar

Dallasburgare





40 min

Jordnötsfudgesås med glass





20 min