Linstapenade.
Linstapenade.

Linstapenade med krämig och fyllig smak

Bli först med att rösta!

Tilltugg och snacks

Linstapenade – ibland kan den vanliga tapenaden av oliver kännas lite för stark, då är den här linstapenaden en räddningsplanka. Linserna gör röran fylligare, mildare och rundare.
Recept ur Jenny Dambergs kokbok Den nya skåpmaten.

Linstapenade

  • Ingredienser

  • 400 g gröna linser
  • 1 dl kalamataoliver, urkärnade
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • 2 tsk kapris
  • 2 sardellfiléer
  • 1 tsk vitlök, finhackad eller vitlökspasta
  • svartpeppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

ANNONS

Köp boken ”Den nya skåpmaten” hos Bokus här.

Extern länk från Bokus

Läs mer

LÄS VIDARE

Skåpmat – så lagar du god mat av konserver

ÄMNEN I ARTIKELN

Tilltugg och snacks

Recept

Tillbehör mat

Vegetarisk mat

Jenny Damberg

MER OM GODARE

Tonfisklasagne med krämig ostsås

50 min

Äggpiroger med ost

25 min

Baconsylt - sötsalt tillbehör att älska

30 min

Örtsmör – enkelt och gott att göra själv

5 min

Klassiska pizzabullar med skinka

1 h 30 min

Tortilla tuna melt – smältande god

20 min

Kimchipannkakor – koreansk snabbmat

15 min

Toscapäron med vaniljsås utan vanilj

20 min

Laxtartar med friterat rispapper

30 min

Bönröra av edamamebönor

10 min

Liten råbiff med löjrom

15 min

Chokladhummus till frukt och bär

10 min

Chokladpopcorn – extra lyxigt snacks

30 min

Picklade ramslöksknoppar

10 min

Ramslökspesto – enkelt och så gott

5 min

Gott till glöggen!

10 min

Smörstekt toast med varmrökt laxmousse och picklad silverlök

45 min

Kräftröra med dill

10 min

Toast med lax och färskost

10 min

Tareq Taylors hummus

1 h 30 min

Skåpmat: Så lagar du god mat av konserver

Goda sommarmaten

Upptäck allt gott du kan göra med bönor och baljväxter

Pasta med paprika och mortadella

1 h