Frasiga kokosvåfflor med smakrika röror
3,7 (15 röster)
Godare
Här bjuder kocken Markiz Tainton på tre matiga röror till frasiga kokosvåfflor. Fantastiskt gott och superenkelt att göra.
Solrosröra med smak av saffran.
Ärtröra med basilika.
Mandelröra med ricotta.
Kokosvåffla med smakrika röror
Ingredienser
- 100 g kokosfett
- 3 dl rismjöl
- 4 dl kokosvatten
- 2 ägg
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl salladslök, strimlad
- 1 dl morötter, riven
- 1 tsk salt
- 1 krm gurkmeja
Solrosröra med smak av saffran
- 6 dl solrosfrön
- 4 getostbollar, färdigköpta
- 1 g saffran
- 2 krm salt
- 1 krm chiliflingor
- 1 msk kokosolja
- 1 msk honung
Ärtröra med basilika
- 2 dl gröna ärter
- 2 dl basilika, färsk
- 1 dl färsk spenat
- 2 dl rucola
- 1 tsk vitlök, pressad
- 1 tsk citron
- 1 msk olivolja
- 1 krm salt
- 0.5 tsk vitpeppar
Mandelröra med ricotta
- 2 dl mandlar, utan skal
- 1 l bladpersilja
- 4 dl mynta
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 500 g ricotta
Gör så här
Foto: Godare
Markiz våfflor. Enkelt och gott med crunchiga röror.
Tips!
Var kreativ med det du har hemma! Man kan göra röror med alla ostar, örter, grönsaker och oljor. Går även superbra att blanda grönsaker, örter och kryddor!
Servera gärna våfflan och rörorna med ägg, stekt, pochera eller äggröra – allt funkar
Se hela programserien med Markiz Tainton på tv-kanalen Godare.
Godare ser du på Telenor, Com Hem, Canal Digital, Ownit, Viasat och Aftonbladet (utvalda program).
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Mandelröra med ricotta och mynta
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Ärtröra med smak av basilika
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Vanliga missen många gör när de steker
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Här är Markiz härliga matresa
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Därför ska du aldrig riva vitlök
Tapasfest med Markiz
2 h
Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter
1 h 30 min
Markiz goda kyckling
35 min
Superenkel middag: Laga allt i en gryta
1 h 10 min
Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten
Flankstek med ugnsbakad blomkål
1 h 15 min
Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz
Så gör du frasiga kokosvåfflor
Mandelröra med ricotta och mynta
Saffrans-och solrosröra till frasiga våfflor
Ärtröra med smak av basilika
Laga Markiz krämiga pasta
50 min
Vanliga missen många gör när de steker
Enkla knepet – så stänker det mindre från stekpannan
Smarta knepet när du saltat maten för mycket
Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk
Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott
Här är Markiz härliga matresa
Vad ska du laga i helgen? Fråga Markiz Tainton!
Knepet för dig som vill äta färskpotatis – året runt
Markiz Taintons gröna shakshuka
30 min
Tricket som tar kryddorna till en ny nivå
Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen
Därför ska du aldrig riva vitlök
Tapasfest med Markiz
2 h
Vindaloo med grillade lammspett, naanbröd och rostade nötter
1 h 30 min
Markiz goda kyckling
35 min
Superenkel middag: Laga allt i en gryta
1 h 10 min
Markiz Tainton svarade på frågor om godaste helgmaten
Flankstek med ugnsbakad blomkål
1 h 15 min