Läs chatten om helgens godaste, grillmat med Markiz Tainton

Av: 

Nina Kindbro

Läs alla frågor och svar från grillchatten med Markiz Tainton.
Läs alla frågor och svar från grillchatten med Markiz Tainton.

Godare

Fredag igen och helgen ligger framför oss. Kanske åker grillen fram, men vad lägger du på den? Och vilka tillbehör passar bäst?

Läs chatten med matkreatören Markiz Tainton som är expert på att laga, färgstark, smakrik och festlig mat, inte minst just på grillen.

Fredag, fotbolls-VM och sol. Det känns nästan som om världen är sig lik igen. Många av oss kommer att tända grillen men frågan är vad som hamnar på gallret den här gången.

Matkreatören Markiz Tainton älskar att grilla och lägger gärna kycklingspett, halloumi eller små bärpajer över glöden.

– Jag har en liten bärbar grill som jag alltid tar med mig på utflykter. Jag förbereder allt hemma så går det fort och lätt att fixa maten.

Efter allt grillande har Markiz listat ut en mängd smarta hacks som hon gärna delar med sig av.

– Man kommer på fler hacks ju mer mat man lagar. Jag utgår ju ifrån det jag lagar själv och hur jag löser det.

Läs alla frågor och svar från chatten här nedan.

Markiz Tainton 

  • Ålder: 34
  • Yrke: Matkreatör och tv-profil. 
  • Bor: I Solna tillsammans med maken Kevin och barnen Liora och Sade.
  • Drömmer om: Att få göra mer tv, jag älskar det!
  • Aktuell med: En ny säsong av matlagningsprogrammet ”Markiz Tainton” på Godare, medverkar i magasinet Godare som kommer den 19 juni och podden ”Vass tunga”. Driver bloggen och intstagramkontot markiztainton. 

Läckra sommarmaten - missa inte Godares magasin

Sol, bad, ledighet – och härlig sommarmat.​ ​I det här magasinet bjuder Sveriges populäraste matprofiler på sina bästa tips till grillhänget, picknicken och fika i bersån. Du får 76 läckra recept och tips om bästa sommarvinerna.

Köp i butik 19–30 juni eller klicka och köp här!

ANNONS EXTERN LÄNK

Gör din egen pizza på grillen i år! Skaffa en smart pizzaspade från Cervera

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Krispig kyckling med söt gurksallad

ÄMNEN I ARTIKELN

Godare

Markiz Tainton – matkreatör

MER OM GODARE

Markiz Taintons knep innan du steker kycklingen

Läs chatten med Markiz om helgens godaste rätter

Så får du fryst fisk att smaka lika gott som färsk

Packat för picknick – Markiz Tainton tipsar

Jordgubbssalsa – perfekt till grillat

20 min

Kryddmixen som gör grillrätter godare

10 min

Undvik missen – det är så här du ska marinera

20 min

Sofia Henrikssons härliga sommarsallader

Vanliga missen många gör när de steker

Välkommen till tv-kanalen Godare

Så väljer du bästa vinet till maten

Succégrillning med goda marinader

Kockparet: Mat är ju kärlek

Ögongodis för foodies – 7 matprogram du kan streama nu

Läckra sommarmaten: Grillat, plockmat och desserter

Svalkande sallad med vattenmelon och jordgubbar

20 min

Så lagar du växtbaserat – och supergott

Veganskt mat – direkt på grillen

Tricket som tar grillad sparris till nya höjder

Därför ska du aldrig ha olja i pastavattnet

Läs chatten med sommelieren om bästa sommarvinerna

Tapasfest med Markiz

2 h

Markiz Tainton: Så blir potatismos extra gott

Smarta knepet när du saltat maten för mycket