Vegansk carbonara med rökt tofu
Matkreatören Gustav Johansson lagar vegansk carbonara med rökt tofu, cashewnötsparmesan och finhackad bladpersilja.
– Om det ska funka att ställa om till växtbaserad mat måste maten måste fortfarande vara trygg – och god. Till och med godare. Annars blir tröskeln enorm, säger han.
Ingredienser
- 500 gspaghetti, eller linguine
- 0,5 dlBladpersilja, färsk, finhackad
- 5 vitlöksklyftor
- 2 dlpastavatten, eller mer
- svartpeppar, rikligt
Fejkon
- 230 gtofu, rökt
- 1 mskkikkomansoja
- 0,5 tskLiquid smoke, multipicera med 4 om du använder naturell tofu.
- 1 tskagavesirap
- 2 mskRapsolja
Cashewnötsparmesan
- 200 gnaturella cashewnötter
- 1 dlNäringsjäst
- 1 tskSalt
Gör så här
Vad tycker du om receptet?
Gustav Johansson
Gustav Johansson driver Sveriges största veganska matblogg ”Jävligt gott”. Han har gett ut flera kokböcker och lagar även grönt framför kameran. Gustav har ofta föreläsningar och utbildningar i vegomat och är delägare i den växtbaserade restaurangen Chouchou i Stockholm. I programmet ”Vegansk husmanskost” lär han oss laga riktiga klassiker som biff stroganoff, pasta carbonara och mustig pannbiff – helt i vegansk tappning.
Visa 25 recept