Havreotto – i stället för risotto

2,7 (267 röster)

Klimatsmart mat

Risotto, nej havreotto!

Det blir det när miljöforskaren Victoria Voss och kocken Tom Victor står vid spisen i smarta matlagningserien på tv-kanalen Godare.

– Både knaprigt och krämigt. Det här ska jag laga flera gånger, säger Tom Victor.

Havreotto

  • Havreotto

  • 2 dl havrekross
  • 3 schalottenlökar, finhackade
  • 7 dl buljong, höns- eller grönsaksbuljong
  • 3 ostskalkar, parmesan eller annan ost
  • citron
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • Sallad

  • 1 paprika, flådd (pequillo)
  • 1 näve ramslök, grovhackad
  • 0.5 rödlök, finhackad
  • 0.5 gurka, hackad
  • 2 tomater, hackade
  • 2 msk kapris
  • olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Havreotto
Göra gott

Landqvist, Malin, Bignet, Victoria, Voss, Victoria

Göra gott

219,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Hummus på gula ärtor med valnötter och korv

ÄMNEN I ARTIKELN

Klimatsmart mat

Recept

Vegetarisk mat

MER OM GODARE

Hummus på gula ärtor med valnötter och korv

1 h 45 min

Välkommen till tv-kanalen Godare

Bästa knepen för att lyckas med räkor

Ny matpodd med Erik Videgård och Jenny Alversjö

Tävlingskocken Henrics enkla snacks

Vad vill du tugga på 2022?

Så steker du den perfekta oxfilén

40 min

Mamma Mia! Han gör pizza som ett proffs

Kockarna om att tävla i ”Kockarnas kamp”

Så lyckas du koka pasta perfekt – varje gång

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Laga mat som proffsen med en sous vide

”Köttporr borde förses med varningstriangel”

Så gick det för svenska kockarna VM-matchen

Tre måsten du ska ha koll på när du steker kyckling

Så fermenterar du grönsaker

Sebastian Gibrand laddar för guld i Kock-VM

Kockens guide till rätt köttfärs

Bjud på Larssons lyxiga nyårsmeny

Tillaga och äta ostron – Erik Videgård visar hur

Knepet som kan göra landslaget till vinnare

Tareq Taylor: ”Jag var livrädd för män i kostym”

Grönt ljus för gräshoppan – redo för våra tallrikar

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Tareq Taylors bästa kokböcker

Stjärnkrögaren: ”Jag fick stryk på lyxkrogen”