Matsmarta onsdag

presenteras av

Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter

Publicerad:
Uppdaterad:
Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter.
Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter.

MAT & DRYCK

Här är ett enkelt och vegetariskt recept med krossade tomater. Servera med riven saltad ricotta och krossade pistagenötter.

Recept från Mutti.

Linguine med tomater, aubergine och pistagenötter

Antal: 4 portioner Tid: 30 min

Ingredienser:

  • 2 medelstora auberginer, 300 g

  • 1 vitlöksklyfta

  • 5 msk virgin olivolja

  • 400 g krossade tomater

  • färsk dill

  • 40 g saltad ricotta (påminner om fetaost)

  • 40 g rostade pistagenötter

  • 320 g linguine

  • salt

  • svartpeppar 

Gör så här:

  1. Skär auberginen i tärningar. Lägg i ett durkslag, salta ordentligt med grovsalt och låt dra i 20 minuter.

  2. Skölj av tärningarna  snabbt och klappa dem torra med hushållspapper.

  3. Hetta upp olivoljan med en hel skalad vitlöksklyfta i en vid kastrull, tillsätt auberginetärningarna och fräs under lock i 5 minuter, rör om ofta.

  4. Tillsätt tomatkrosset, någon dillkvist och fortsätt koka ihop såsen. Smaka av med salt och peppar.

  5. Koka linguinepastan i saltat vatten, häll av och blanda ner i såsen.

  6. Värm någon minut och servera med riven saltad ricotta och krossade pistagenötter.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM GODARE