Sofia Henriksson

Av Sofia Henriksson

Krämig kräftsås med hemgjord pasta

Av Sofia Henriksson

(15)

Vad tycker du?

Krämig kräftsås med hemgjord pasta

Pasta med kräftsås – en skvätt konjak, citron och vitt vin sätter smak på de goda havskräftorna. Recept ur Sofia Henrikssons, Sveriges mästerkock 2020, kokbok ”Always hungry”.

Krämig kräftsås med hemgjord pasta

Ingredienser

Pastadeg

  • 2,5 dlVetemjöl
  • 2,5 dlDurumvetemjöl
  • 1 nypasalt
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 mskVatten
  • 1 tskOlivolja

Kräftsås

  • 10 havskräftor
  • 1 mskOlivolja
  • 2 tskTomatpuré
  • 1 morot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 Schalottenlök
  • 1 mskKonjak
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 dlVitt vin
  • vatten
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 stTomat
  • 0,5 dldill, finhackad
  • 2 krmCayennepeppar
  • 1 mskcitron, pressad
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

Vad tycker du om receptet?

Sätt betyg

Vad tycker du?

Krämig kräftsås med hemgjord pasta

Sofia Henriksson

Sofia Henriksson

När Sofia Henriksson står i köket bjuds det på färgstark, smakrik och lättlagad mat från världens alla hörn. Hon har i princip ätit sig igenom 50 länder och det märks tydligt i hennes matlagning. Sofia vann Sveriges mästerkock 2020 och är idag en välkänd matkreatör och kokboksförfattare. I programmet “Världens mat” bjuder hon på bland annat krispiga gyozas, saftiga pupusas och tortellini med brynt smör.

Visa 37 recept

Ämnen