Bifftaco i salladsblad
Bifftaco – vilken härlig smakexpolsion! Ta en stor tugga av krispigt salladsblad, mör oxfilé, kryddig svampfyllning, krämig avokadoröra toppat med syltad rödlök och rostade sesamfrön. Alltså, det här är så magiskt gott.
Bifftaco i salladsblad
Ingredienser
- 300 g oxfilé, inner- eller ytterfilé
- salt och svartpeppar
- 1 nypa chiliflakes
- solrosolja, till stekning
Fyllning
- 100 g kantareller
- 2.5 dl oxbuljong
- 1 schalottenlök
- 1 msk sesamolja
- 1 tsk sojasås, gärna ketjap manis
- 0.5 röd chili
Avokadoröra
- 2 avokado
- 2 lime
- 1 kruka koriander
- salt
Syltad rödlök
- 1 rödlök
- 1 lime
- 1 citron
- 2 msk socker
Till servering
- 2 hjärtsallad
- salladslök
- rostade sesamfrön, svarta och vita