Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax

Publicerad 2021-01-02

Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax

”Raggmunkar med lingonsylt är vanlig lunchmat hemma hos mig. Det är mat jag gillar, det går fort att tillaga och jag har ingredienserna hemma. Här lyxar jag till raggmunkarna med en pepparrotsröra, kallrökt lax och regnbågslaxrom”, tipsar Kristina Eriksson.

Recept från boken ”Husmanskost” av Kristina Eriksson (Semic).

Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax

Antal: 4 portioner

Ingredienser:

  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 2 ägg
  • ½ tsk salt
  • 700 g potatis
  • Smör eller rapsolja att steka i

Pepparotsröra:

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk pepparrot på tub
  • 1 finhackad salladslök
  • Salt och peppar

Servering:

  • Kallrökt lax
  • Regnbågslaxrom
  • Riven pepparrot

Gör så här:

  1. Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt och vispa till en slät smet.
  2. Skala potatisen och riv den grovt på ett rivjärn.
  3. Tillsätt potatisen till äggsmeten.
  4. Stek raggmunkar av smeten, stek på båda sidor.
  5. Blanda lätt crème fraiche, pepparrot, salladslök, salt och peppar till en röra.
  6. Servera raggmunkarna med pepparrotsröra, kallrökt lax och regnbågslaxrom.
  7. Strö över riven pepparrot.

Följ ämnen i artikeln